САНТА ФЕ, Н.Мексико (AP) — Един от тримата обвиняеми се

...
САНТА ФЕ, Н.Мексико (AP) — Един от тримата обвиняеми се
Коментари Харесай

Мъж от Ню Мексико се призна за виновен в стрелба от автомобил срещу домове на депутати от Демократическата партия

САНТА ФЕ, Н.Мексико (AP) — Един от тримата обвинени се призна за отговорен по федерални обвинявания във връзка със серия от стрелби от автомобил в домовете на щатски и локални законодатели в Албакърки след изборите през 2022 година, съгласно документи от федералния съд, оповестени във вторник.

Хосе Луиз Трухильо се призна за отговорен на чуване в понеделник по обвинявания в скрит план, интервенция в избори, нелегално потребление на владение на огнестрелно оръжие и фентанил с желание за разпространяване. Федералните и локалните прокурори настояват, че офанзивите са проведени от някогашния републикански претендент Соломон Пеня с присъединяване на трети човек. Пеня твърди, че е почтен.

Нападенията против домовете на четирима чиновници на Демократическата партия, в това число сегашния ръководител на Камарата на представителите на щата, се случиха през декември 2022 година и януари 2023 година на фона на вълна от закани и актове на заплашване против чиновници на изборите и държавни чиновници в цялата страна, сле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР