Санстефанският договор е една организирана от Руската държава съвършено съзнателна

...
Санстефанският договор е една организирана от Руската държава съвършено съзнателна
Коментари Харесай

Иво Инджев представя новата си книга Измамата Сан Стефано

„ Санстефанският контракт е една проведена от Руската страна напълно съзнателна машинация. Те са знаели доста добре, че са се договорили авансово с останалите европейци да няма такова нещо като Санстефанска България “. Това съобщи в предаването „ Хоризонт до обед “ журналистът Иво Инджев, чиято нова книга е озаглавено „ Измамата Сан Стефано “. Изследването е от 477 страници и е разбор на документи от епохата, които могат да преобърнат визиите. В нея има любопитни обстоятелства към датата Трети март.

В разбора си Инджев назовава Трети март опорна точка в съветската агитация. Пред „ Хоризонт “ той изясни:

„ Тази дата беше похлупена от 9 септември 1944 година Друга дата, обвързвана с руско-съветската доминация в България, която обаче се изтърка и изхаби и беше изхвърлена на боклука на историята, дружно с разпадането на Съветския съюз и комунизма, и мигновено беше вграден нов празник, който е обвързван със същата тази страна, само че към този момент с леко изменена фасада – това е Трети март. Едно събитие, когато се подписва един предварителен контракт сред две воюващи между тях евразийски империи, на което спечелилите не поканват нито един българин да участва и ние го превърнахме в наш народен празник, по подстрекателство на едни хора, които още веднъж съумяха да прокарат съветското въздействие “.

Проливите са първата цел на Русия, акцентира Инджев.

„ Граф Игнатиев е създател на антисемитското законодателство на Русия – това е първото законодателство в света, което урежда по законов път антисемитизма “, разяснява още журналистът.  

Представянето на книгата ще бъде в понеделник от 18.30 ч. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР