Сънната апнея е състояние, при което човек внезапно спира да

...
Сънната апнея е състояние, при което човек внезапно спира да
Коментари Харесай

Затлъстял език - лош сън

Сънната апнея е положение, при което човек ненадейно стопира да диша, до момента в който спи и след известно време още веднъж внезапно поема въздух. Това води до неприятен сън, постоянно пробуждане през нощта и, затова, до влошено здраве и непрестанна отмалялост.

Заболяването визира най-често хората с наднормено тегло или затлъстяване. Доскоро не беше известно каква е точната взаимовръзка сред килограмите и сънната апнея. Но преди няколко години мистерията стартира да се разплита с откритието на един някак непредвиден фактор - непотребните мазнини засягат даже езика. Други рискови фактори са дръпнатата обратно брадичка и доста огромните сливици.

Учените провели опит, по време на който хора, страдащи по едно и също време от сънна апнея и затлъстяване, за шест месеца трябвало да понижат тежестта си с 10%. Било открито, че тлъстините в региона на езика им намалели, а индикаторите на сънната апнея се подобрили с цели 31%.
 Снимка 462077

Това изяснява каква е връзката сред многото килограми и неприятния сън. Но би трябвало да се има поради, че всеки човек натрупва мазнините на разнообразни места в тялото си и има хора, които са доста тежки, само че нямат толкоз мазнини в региона на езика.

Няма различен метод езикът ни " да отслабне ", с изключение на да редуцираме тежестта си като цяло. Езикът не може да бъде подложен на липосукция, нито пък има специфични физически извършения за понижаване на мазнините там. Той се въздейства директно от мазнините в цялото ни тяло.

Това прави спорта, вярното хранене и огромната физическа интензивност само решение на казуса. Тези няколко фактора биха подобрили живота на хората с наднормено тегло по толкоз доста способи, че си коства ограниченията да бъдат подхванати допустимо най-бързо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР