Санкцията за Ангел Джамбазки се очаква да е няколко хиляди

...
Санкцията за Ангел Джамбазки се очаква да е няколко хиляди
Коментари Харесай

ЦИК глобява евродепутат за „те слагат фесове“, „вземат в ръката ибриците“, „гнусни соросоиди“...

Санкцията за Ангел Джамбазки се чака да е няколко хиляди лв.

ЦИК глобява евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки след сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ). Причината е, че той нарушил положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите за народни представители от „ Демократична България “ Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева.

Джамбазки също е повдигнат за народен представител. За съперниците си от Демократична България той споделил в пропаганден материал по телевизия „ България 24 “ (считана за обвързвана с Вътрешна македонска революционна организация – б.а.), че „ те поставят фесове “, „ те вземат в ръката ибриците “, нарекъл ги и „ група лицемери “, „ национални предатели “, „ неможачи международни “, „ гнусни соросоиди и грантаджии “.

С това той уязвил положителните нрави, достойнството и положителното име на претенденти за народни представители, което съставлява нарушаване на член 183, алинея 4 от Изборния кодекс.

Докладчик по проблема в Централната изборна комисия бе Силвия Стойчева . Тя изгледала 5-минутния видеоматериал и открила във връзка с Джамбазки, че употребява „ един доста колоритен език, не пестящ неласкави прилагателни във връзка с останалите претенденти “.

След като с видеото се срещнаха и останалите членове на ЦИК, наподобява, и те се убедиха, че евродепутатът е нарушил разпоредбите и взеха решение, че би трябвало да му бъде формиран акт.

Предстои да бъде издадено и наказателно разпореждане . По информация на „ Флагман “ санкцията може да е от 2 до 5 хиляди лв..
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР