Санкцията е за уронване на престижа на родното плуване Българската

...
Санкцията е за уронване на престижа на родното плуване Българската
Коментари Харесай

Федерацията потвърди наказанието: Антъни Иванов остава без права за три години

Санкцията е за уронване на престижа на родното плуване
Българската федерация по плувни спортове удостовери глобата на Антъни Иванов по време на днешното си Общо заседание.

А глобата е три години отнемане от съсезателни права и санкция в размер на 2000 лв..

Към момента състезателят изтърпява наказване от 2 години, наложеното му от Световната антидопингова организация ззаради пропуснати допинг инспекции.

Въпросното наказване на федерацията пък е за уронване на престижа на родното плуване, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет, спортни институции, БОК и Антидопинговия център.

То бе наложено през септември, Иванов го апелира, само че през днешния ден с 82 гласа " за " и два " срещу ", родната федерация удостовери своето наказване.

Разбира се, по него следва и решението на съда, откакто Антъни Иванов се обърна точно към съда след налагането на наказването от страна на федерация.

Ето и какво гласи известието на БФПС:

" Днес (31.01) се организира Общо заседание на Българската федерация плувни спортове (БФПС).

В него взеха присъединяване 45 клуба от цялата страна. По време на събранието беше прегледана жалбата на състезателя на ПСК " Черно море " Варна Антъни Иванов по отношение на наложеното му от Управителния съвет наказване поради серията медийни изяви на Иванов, в които посредством погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център.

Общото заседание на БФПС удостовери наложената глоба на състезателя.

82 гласа поддържаха решението на УС на федерацията, 2 гласа бяха " срещу ", а 3 " въздържал се ".

Гласуването на Общото заседание оставя в действие наказването от три години прекъсване на спортни права и санкция в размер на 2000 лева

По време на съвещанието бяха признати точките за оценяване успеваемостта и степента на реализация на плувните клубове за 2023 година ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР