Санкцията е на стойност 195 млн. лв. и е пак

...
Санкцията е на стойност 195 млн. лв. и е пак
Коментари Харесай

Лукойл ще обжалва в съда нова тежка глоба от КЗК

Санкцията е на стойност 195 млн. лева и е отново за корист с господстващо състояние

Комисията за защита на конкуренцията наложи нова санкция на за корист с господстващо състояние. Тя обаче ще бъде обжалвана в съда.

Санкцията е в размер на 195 136 175 лева ., излиза наяве от известие на уеб страницата на Комисия за защита на конкуренцията.

Според регулатора нарушаването се състои в корист с господстващо състояние на пазара на предпазване на автомобилни горива посредством непредоставяне на достъп на вносители и производители на автомобилни горива в лични данъчни хранилища, ограничение на вноса по море посредством блокиране на данъчните хранилища, свързани с ПТ Росенец и ПТ Петрол – Варна, както и непредоставяне на достъп до нефтопродуктопроводите на групата за превозване на горива на други производители и вносители, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне ползите на потребителите, като ограничи вноса на автомобилни горива в страната.

В отговор от „ ЛУКОЙЛ България “ ЕООД и „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД обявиха, че имат намерение да апелират решението пред способния съд.

ЛУКОЙЛ смята решението на Комисия за защита на конкуренцията за безпричинно, недоказано и противоречащо на европейската процедура . Компанията прецизно съблюдава законодателството на Република България и Европейския съюз и чака това да бъде недвусмислено доказано в хода на правосъдното произвеждане, показват от компанията.

Припомняме, че и - още веднъж за господстващо състояние. Тя бе на стойност близо 68 млн. лева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР