Санкционираният по закона Магнитски председател на ДПС Делян Пеевски и

...
Санкционираният по закона Магнитски председател на ДПС Делян Пеевски и
Коментари Харесай

Пеевски и Делян Добрев искат прокуратурата да разследва Лукойл

Санкционираният по закона " Магнитски " ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски и сътрудника му народен представител от ГЕРБ Делян Добрев са сезирали прокуратурата да извърши инспекция на " Лукойл ". Това излиза наяве от прессъобщение от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Сигналът им е по отношение на което разкри, че съветската петролна компания се е възползвала от малка врата в европейските наказания, с които Русия е спечелила над 1 милиарда евро. Това е станало като Москва се е възползвала от така наречен " дерогация " и е траяла да предлага съветски петрол на европейския пазар през бургаската рафинерия на " Лукойл ".
Вносът и преработката на съветски петрол на територията на Европейски Съюз бяха неразрешени като част от глобите против Русия поради войната в Украйна. " Лукойл Нефотхим " получи право по изключение да преработва съветски петрол до края на 2024 г.Впоследствие българският парламент реши да понижи с два месеца така наречен дерогация - до октомври 2024 година. Дотогава рафинерията би трябвало да премине поетапно към работа с неруски нефт и да се обезпечат съответните доставки на суровината.
Двамата депутати са изпратили сигнала си и до Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС).

Пресцентърът на Движение за права и свободи акцентира, че съгласно Пеевски повдигнатите въпроси, оповестени в медийните изявления, са от " особената значимост за българското общество " и е допустимо да има задоволително данни за търсене на наказателна отговорност от избрани хора, в случай че те са директно свързани със заобикалянето на съветските наказания.

През последните месеци Делян Пеевски се трансформира в " представител " по всички тематики на властта, въпреки партията му да не е част от ръководството и няма свои фрагменти във властта. След конституционните промени и това дали да има машинно гласоподаване на локалните избори, глобеният по закона " Магнитски " народен представител в този момент интензивно разисква и проблема с " Лукойл ", като упорства да бъде осъществена " цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР