Санкционираният днес от САЩ по закона Магнитски Николай Симеонов Малинов

...
Санкционираният днес от САЩ по закона Магнитски Николай Симеонов Малинов
Коментари Харесай

Русофилът Малинов е в списъка Магнитски, защото подкупил съдия

Санкционираният през днешния ден от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Николай Симеонов Малинов e някогашен депутат от Българска социалистическа партия, а в този момент управлява проруската неправителствена организация Национално придвижване " Русофили ". Той е основател и ръководител на политическа партия " Русофили за възобновление на Отечеството ", която работи за по-засилени връзки с Русия и се явява политическо продължение на Национално придвижване " Русофили ". Години наред той беше издател и на формалния орган на Българска социалистическа партия - в. " Дума ", по времето, в което ръководител на партията бе Сергей Станишев. Припомняме, че Малинов беше упрекнат в шпионаж в интерес на Русия при започване на септември 2019 г. 

В известието на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати се показва, че откакто бе задържан и упрекнат в шпионаж в интерес на съветски ползи и му е наложена възбрана за овакантяване на страната през септември 2019 година, Николай Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал " Дружба " персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2,5 милиона рубли.

OFAC постанова мярка на Малинов според Указ 13818 в качеството му на задгранично лице, което е сегашно или бивше длъжностно лице, или лице, настоящо вместо или от името на такова длъжностно лице, което е отговорно, съпричастно или директно или индиректно взело участие в корупция, в това число корист с държавни средства, заграбване на частни средства за персонална полза, корупция, обвързвана с държавни контракти или рандеман на естествени запаси, или подкупи.

Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин постанова мярка въз основа на Указ 13818 на 4 юридически лица - " Интер Трейд 2021 " ЕООД, " Министерски съвет Консулт 2016 " ЕООД,Национално придвижване " Русофили " и Русофили за възобновление на Отечеството- за това, че са благосъстоятелност или следени директно или непряко от Малинов.

Междувременно в края на септември 2021 година Малинов разгласи, че ще се кандидатира за държавен глава. На изборите получи поддръжката на 8213 души, което е символичните 0,31% от гласувалите.



Съдията Андон Миталов, който се счита, че е получил подкуп от Николай Малинов. Той също попадна в листата " Магнитски " преди 2 години

Малко откакто стана ясно, че е в листата " Магнитски ", Николай Малинов съобщи: " Преди малко разбрах, че съм в този лист. Ясно и изрично е, че се гордея, тъй като откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати считат, че аз съм навредил по някакъв метод на тях, значи аз мога единствено да се гордея с това. Няма по какъв начин да съм взел участие в корупционни схеми, тъй като в никакъв случай не съм имал достъп до обществени средства през живота си. Така че това е просто безусловно малоумно изказване.

За осталите глобени по световния закон " Магнитски ", оповестени публично през днешния ден от Посолството на Съединени американски щати в България, четете и
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР