Санкционирани или не, руските милиардери са изправени пред нови препятствия,

...
Санкционирани или не, руските милиардери са изправени пред нови препятствия,
Коментари Харесай

Кошмарен сценарий за руския бизнес: Путин сложи край на чуждестранните акции

Санкционирани или не, съветските милиардери са изправени пред нови трудности, откакто президентът Владимир Путин постави завършек на ерата на задграничните акции.

Президентът подписа законови промени на 16 април, които изискват съветските компании да делистнат своите задгранични акции, прекратявайки развой, който се форсира с анексирането на Крим през 2014 година, написа Bloomberg.

Това може да принуди магнати, като най-богатия човек в Русия Владимир Потанин, както и милиардерите от стоманения бизнес Владимир Лисин и Алексей Мордашов, да преконфигурират структурата на собствеността на компаниите, които имат – частично посредством акции в чужбина, изплащащи дивиденти в задгранична валута.

След нахлуването в Украйна на 24 февруари търговията с депозитарни разписки на съветски компании бе замразена от задгранични тържища. Международните наказания, които последваха, бяха ориентирани към магнати, банки и даже към задграничните запаси на страната, като в същото време обезцениха акциите на записаните на борсата компании на страната до центове и пенита за броени дни.

Според промените, подписани от Путин, търговията с депозитарни разписки на задгранични тържища би трябвало да спре 10 дни след публикуването на законопроекта. В същото време законите разрешават специфични изключения, в случай че фирмите изискат позволение да продължат да търгуват.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР