Санкционираната компания е много близо до влизане в Топ 5Смартфоните

...
Санкционираната компания е много близо до влизане в Топ 5Смартфоните
Коментари Харесай

Завръщането на Huawei: расте по-бързо от всички конкуренти в Китай

Санкционираната компания е доста покрай влизане в Топ 5

Смартфоните Huawei се радват на все по-силно търсене в Китай
(снимка: CC0 Public Domain)

Интересен факт се следи на големия пазар за смарт телефони в Китай. Данните на TechInsights за третото тримесечие на 2023 година демонстрират, че Huawei се завръща с огромна мощ – глобената от Съединени американски щати компания изпреварва всички съперници по темпове на напредък.

Като цяло доставките на смарт телефони в Китай са паднали с 5% през третото тримесечие, регистрирано на годишна база – по отношение на юли-септември на предходната година. Продължаващият спад се дължи на няколко фактора, в това число едва потребителско търсене и несигурна икономическа вероятност, отбелязва TechInsights.
още по темата
Но въпреки това, темпът на спад се стабилизира, което демонстрира, че пазарът към този момент е достигнал дъното. Сега анализаторите чакат китайският пазар на смарт телефони, който е най-големият в света, да стартира своя път към възобновяване през идващите тримесечия.

Първите пет производителя по пазарен дял са Honor, Oppo (включително OnePlus), vivo, Apple и Xiaomi. Ето и разпределението на продажбите на обособените марки:

Доставките на останалите компании възлизат общо на 12,2 милиона единици, което им отрежда дял от 19,1% от китайския пазар, или 35% повече на годишна база.

И тук стигаме до резултатите на Huawei. Компанията, която преди години беше устремена към първо място в света, в този момент е отвън Топ 5 в Китай, само че показва доста стремглав растеж и възвръща позиции.

През третото тримесечие продажбите на смарт телефони с марката на Huawei в Китай са се нараснали с цели 50% на годишна база – това е най-големият растеж измежду всички снабдители и отрежда на компанията пазарен дял от 13%.

Вижда се от данните, че Huawei е напълно покрай Топ 5, единствено 1,2% я разделят от Xiaomi. Ако резервира темповете на напредък, в идващите месеци Huawei може да пробие в Топ 5 в Китай, а кой ще изпадне оттова е отворен въпрос.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР