Санкциите срещу Русия вероятно ще останат в сила поне през

...
Санкциите срещу Русия вероятно ще останат в сила поне през
Коментари Харесай

Шефът на Лукойл: Подготвени сме за още 10 години санкции срещу Русия

Санкциите против Русия евентуално ще останат в действие най-малко през идващите 10 години, а съветските петролни и газови компании би трябвало да бъдат готови за дълготрайните ограничавания.

Това съобщи заяви изпълнителният шеф на петролния колос " Лукойл " Вагит Алекперов в изявление за Financial Times.

" Сегашният ни стратегически проект за идващите 10 години е, че глобите ще продължат да съществуват. Не считам, че глобите ще бъдат отстранени през идващите години и даже когато бъдат, това ще бъде дълъг и доста комплициран развой ", уточни Алекперов.

Той и множеството от ръководителите на най-големите съветски компании явно са очаквали рестриктивните мерки, наложени от Съединени американски щати.

" Преди 3 години бях във Вашингтон и се срещнах с благородник, отговарящ за американския отдел за наказания. Това се случи при започване на събитията, свързани с Украйна. Той ми сподели: Ако Русия направи това и това, тогава ние ще създадем това и това. Аз му отговорих: Моята страна в никакъв случай няма да ви остави без работа ", споделя предприемачът.

Алекперов е най-големият акционер на " Лукойл " и има към 1/4 от акциите, откакто основава компанията от държавни петролни активи по време на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Компанията е най-големият частен производител на нефт в Русия с ежедневна продукция от 1.8 млн. барела.

Алекперов приветства договорката сред Русия и ОПЕК за ограничение на добива на нефт за стабилизиране на цената. Той я разказа като " нов инструмент, система за надзор, която може да въздейства на цената на петрола ".

Бизнесменът удостовери, че договорката може да бъде удължена след приключването на настоящия й период през март 2018 година " Ако цената е по-малка от 50 $, тогава би трябвало да продължим. Ако е 55 $, тогава няма потребност. Само последователно отдръпване ", сподели той.

Петролната промишленост се надява цената да се стабилизира към 55-60 $ за барел през идващите най-малко 10 години, " с цел да се поддържа щастието и на потребителите, и на производителите ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР