Санкциите срещу Русия ще останат в сила, докато тя се

...
Санкциите срещу Русия ще останат в сила, докато тя се
Коментари Харесай

Тилърсън: Санкциите на САЩ срещу Русия ще останат, докато не се изтегли от Крим

Санкциите против Русия ще останат в действие, до момента в който тя се изтегли от Украйна, съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън на конференция за сигурност във Виена, заяви Ройтерс.

"Никога няма да приемем окупацията на Русия и опита й да анексира Крим. Свързаните с Крим наказания ще останат, до момента в който тя върне на Украйна цялостния надзор над полуострова ", акцентира Тилърсън на среща на външните министри от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Докато произнасяше речта си, против него на първия ред в залата беше външният министър на Русия Сергей Лавров. По-късно през днешния ден двамата ще имат среща на четири очи, на която се чака да обсъдят съветското предложение за изпращане на въоръжени миротворци на Организация на обединените нации в Източна Украйна като допълнение към невъоръжените наблюдаващи от ОССЕ, които към този момент са ситуирани там.

Тилърсън се възползва от случая да насочи предизвестие към Москва да не се меси в прилежащите страни и я упрекна, че "въоръжава, управлява, образова и се бие на страната на антиправителствените сили в Украйна ", заяви Асошиейтед прес. Той я прикани да изтегли военните си сили от източния украински район Донбас и да извърши уговорките си по Минските съглашения.

Тилърсън отговори също на рецензиите против решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, като акцентира, че президентът на Съединени американски щати просто се е съобразил с действителността. Държавният секретар сподели, че Съединени американски щати ще продължат да се придържат към решение на израелско-палестинския спор, предвиждащо "две страни ", в случай че това е желанието на двете страни. Той добави, че решението за окончателния статут на Ерусалим остава в ръцете на Израел и палестинците.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР