Санкциите срещу Русия са неизбежни. Сега те трябва да са

...
Санкциите срещу Русия са неизбежни. Сега те трябва да са
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Изваждането на Русия от системата SWIFT е разумен ход

" Санкциите против Русия са неизбежни. Сега те би трябвало да са доста по-решителни. Изваждането от системата SWIFT е рационален ход, лимитират се банковите услуги, персонално се постановат наказания ", това сподели в " Офанзива “ някогашният финансов министър Кирил Ананиев.

" По този метод Русия ще има редица ограничавания за страната и за стопанската система. Това ще даде отражение и върху страните от Европейски Съюз и България ", удостовери той.

Ананиев съобщи още, че стокообменът ни с Русия е най-вече енергийни източници. Той не счита, че Руската федерация ще си разреши спре газа през " Турски поток ".

Според него е било огромна неточност от страна на държавното управление да продава в този миг газ на Румъния от Чирен.

Кирил Ананев е уверен, че разнопосочни заявления от България по обстановката с Украйна не показват страната ни в добра светлина.

По отношение на бюджета за 2022 някогашният финансов министър счита, че той не може да удовлетвори нито жителите, нито бизнеса.

" Категорично инфлацията още идващия месец ще бъде над 10%. В Европа сега инфлацията е по ниска с 3-4 % от България ", сподели още Ананиев.

" Необходима е оптимизация, нужна е дребна и ефикасна администрация, само че новото държавно управление няма потенциал да реализира тази цел ", счита той.

За повишаването на дълга финансистът счита, че пораства прекомерно бързо и за разлика от други страни ние нямаме дарба и благоприятни условия да го покриваме с добра скорост.

Кирил Ананиев съобщи още, че тази коалиция е доста комплицирана и мъчно се реализират общи мнения, което важи и за бюджета.

" Диференцирани ставки за Данък добавена стойност могат да се вкарат, само че не за всичко. ГЕРБ счита, че това може да стане за питателните артикули от " дребната кошница ", както и за силата ", сподели той.

" Управляващите назовават този бюджет обществен, само че не се регистрира, че инфлацията ще изяде всички планувани средства за подкрепяне на жителите и бизнеса ", означи Кирил Ананиев.

За него Европейски Съюз би трябвало да построи механизъм за поддръжка на засегнатите от спора сред Русия и Украйна страни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР