Санкциите срещу Русия продължават. Големи компании, изпълняващи всякакви дейности прекратяват

...
Санкциите срещу Русия продължават. Големи компании, изпълняващи всякакви дейности прекратяват
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия продължават: Компании масово прекратяват отношения с Руската федерация

Санкциите против Русия не престават. Големи компании, изпълняващи всевъзможни действия приключват връзки с Руската федерация, заради подхванатите дейности за военна интервенция в Украйна.

След като от Volkswagen преустановиха зареждането на дилърите с коли в Русия поради военната инвазия в Украйна, от Volvo публично оповестиха, че стопират продажбите на леки коли и камиони в страната.

Volvo краткотрайно няма да продава и да доставя нови коли в Русия, нито да създава камиони в завода си в Калуга, се споделя в формалното мнение на компанията. Шведската марка за камиони Scania от своя страна ограничи доставките на камиони и аварийни елементи.

Говорителят на Volvo Бен Фулдс изясни прекъсването на продажбите и доставките като " евентуални опасности, свързани с търговията с материали с Русия, както и глобите, наложени от Съединени американски щати и Европейски Съюз ".

Заводът на Nissan в Санкт Петербург сега работи, само че доставка на коли в салоните за продажба не се правят.

Освен Volkswagen (Audi, Skoda, Porsche, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Bentley, Lamborghini и Ducati) съветските дилъри не получават модели и от Jaguar Land Rover и General Motors (представени в Русия единствено от марката Chevrolet). Daimler Truck AG пък прекрати съдействието с KamAZ и спря доставката на съставни елементи за съветските камиони.

" Мерск ", която е най-голямата в света компания за контейнерни транспорти, краткотрайно ще спре всичките си транспорти до и от Русия в отговор на западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна.

Британското държавно управление включи най-голямата съветска банка, държавният колос " Сбербанк ", в листата с институции, подложени на наказания във Англия в отговор на нашествието на Русия в Украйна, съобщи Франс прес.

Maersk Line или Maersk SeaLand е датска интернационална компания за контейнерни транспорти и най -голямото настоящо дъщерно сдружение на датския бизнес конгломерат - Maersk Group.

Спирането, обхващащо всички съветски пристанища, няма да включва хранителни артикули, медицински и филантропични доставки, допълват от " Мерск ".

" Тъй като стабилността и сигурността на нашите интервенции към този момент са директно и индиректно наранени от глобите, нови резервации на Maersk за и от Русия ще бъдат краткотрайно прекратени ", се показва в изказването на " Мерск ".

Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада разгласи, че е прекратила бизнес връзките си с Русия и повече няма да взема поради страната, когато търси домакини за бъдещи надпревари от НХЛ на фона на продължаващата инвазия на Русия в Украйна.

НХЛ също по този начин краткотрайно стопира своите рускоезични обществени и цифрови медии, се споделя в изказване.

В северноамериканската лига има доста високопоставени съветски играчи, в това число звездите на Тампа Бей Никита Кучеров и Андрей Василевски и крилото на Вашингтон Александър Овечкин.

YouTube блокира канали, свързани с съветските държавни медии RT и Sputnik в цяла Европа – в това число Обединеното кралство – на фона на нашествието в Украйна.

Компаниите за обработка на картови заплащания " Мастъркард " (Mastercard) и " Виза " са блокирали достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи в следствие от глобите, наложени на Русия поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Международната федерация по волейбол FIVB разгласи решението си да реалокира семейството на международното състезание за мъже по волейбол, което трябваше да се организира в Русия това лято.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР