Санкциите срещу Русия причиниха проблемите на германската икономика, обяви президентът

...
Санкциите срещу Русия причиниха проблемите на германската икономика, обяви президентът
Коментари Харесай

Путин: Без Запада войната щеше да свърши преди 1,5 год., за нас тя е въпрос на живот и смърт

Санкциите против Русия предизвикаха проблемите на немската стопанска система, разгласи президентът в ново 2-часово изявление, този път пред държавната телевизия
Прочетете още
Ситуацията към Украйна за Запада е единствено въпрос на тактическа позиция, до момента в който за Русия - " това е орис, това е въпрос на живот и гибел ".

Това сподели съветският президент Владимир Путин в изявление за журналиста Павел Зарубин по телевизионния канал " Россия-1 ", представено от ТАСС. 

Излъченото изявление е близо 2-часово. В него, несъмнено, няма нито дума за гибелта на Навални и голямата реакция от целия свят, обвинил Кремъл в убийството му.

„ Русия преглежда обстановката в Украйна като витално значима за себе си и за разлика от Запада и режима в Киев е подготвена да договаря за спокойно споразумяване ", твърди в него руският президент.

Москва била подготвена за разговор и " в случай че не беше позицията на Запада, войната щеше да завърши преди година и половина, само че те (властите в Киев – бел. ТАСС) не го направиха ". Не знам дали го желаят през днешния ден, добавя той.

В изявлението Путин разсъждава, че в Европа са се надявали, че в случай че не вземат съветски газ, Руската федерация ще " колабира по-бързо " и показва, че в действителност неенергийната част от съветската стопанска система растяла с по-добри темпове от преди.

" Насочихме се към други пътища. Започваме да работим повече върху личната си газификация, върху потреблението на тези енергийни запаси за решение на вътрешни стопански проблеми, освен в системата на жилищно-комуналното стопанство, само че и за стопанската система, за промишлеността ", споделя съветският водач.

Западът, преди всичко Германия обаче търпи огромни стопански загуби поради спора си с Русия, афишира Путин.

" Сегашната политика на актуалните управляващи нанася колосални вреди на бъдещето на немската стопанска система. Те са заети с вътрешна политическа битка, само че е явно, че политиката им вреди на немската стопанска система ", твърди Путин. Обяснява, че преносът по  " Северен поток " може да се възвърне за седмица, само че Германия не демонстрира интерес. И установи, че турците се оказали най-надеждните сътрудници на Русия с " Турски поток ".

Германската стопанска система " е способна да съществува и да се развива дълго време и тук няма да има злополука ", само че без евтини енергийни запаси от Русия „ конкурентоспособността е изгубена или към този момент е изгубена, заради обстоятелството, че е издигната на релативно евтини съветски енергийни запаси.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР