Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо

...
Санкциите ще варират от 25 до 50 долара за първо
Коментари Харесай

Ню Йорк ще глобява за писане на SMS при пресичане на улицата

Санкциите ще варират от 25 до 50 $ за първо нарушаване

Заниманията с мобилни телефони при секване на улицата скоро ще се санкционират в Ню Йорк (източник: CCO Public Domain)

Властите в щата Ню Йорк обмислят да постановат санкции на жители, които пишат текстови известия на телефоните си (SMS-и), до момента в който пресичат улицата. Законопроект за сходна възбрана бе импортиран от Сената предходната седмица.

Преди няколко години възбрана за писане на текстови известия при прекосяване на улици влезе в действие в Хонолулу, щата Хаваи. Сега по същия път потегля и Ню Йорк, съгласно обява в digitaltrends.
още по тематиката
Ако законопроектът бъде утвърден, пешеходците рискуват санкции от 25 до 50 $ при първо нарушаване. В случай на наново нарушаване в границите на 18 месеца, нарушителят ще би трябвало да заплати санкция от 250 $ на градската хазна.

Законът ще се ползва освен за смарт телефоните. На санкция подлежат и жители, които при секване на улицата погледнат екрана на таблета, екшън камерата или друга електронна джаджа.

Единственото изключение, планувано в законопроекта, е когато на човек се постанова да написа текстови известия с мобилния си телефон, заради зародила изключителна обстановка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР