Санкциите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще

...
Санкциите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще
Коментари Харесай

Глобите за измами при къщите за гости ще бъдат наложени втори път

Санкциите по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) ще бъдат наложени наново, заяви земеделският министър Десислава Танева пред Нова телевизия. Така страната ще направи опит да накара притежателите на издигнатото с европари да платят санкциите си. Има заплаха глобите да останат за сметка на данъкоплатците, откакто Върховният административен съд анулира методиката, по която са налагани. Аргументът на магистратите бе, че документът е публикуван от шефа на Държавен фонд „ Земеделие”, който няма такива пълномощия. Така глобите стават противозаконни и санкционираните могат да изискат отпадането им.

Според Танева това няма да се случи и сумите въпреки всичко ще бъдат платени от нарушителите, тъй като ще се създадат промени, с които на шефа на ДФЗ ще се дадат пълномощия да издава такава методика.

„ Делегация за това, че изпълнителният шеф може да дефинира правила, с които да дефинира размера на тези наказания, просто актът ще бъде публикуван отначало, не старите”, изясни Танева.

Не е ясно по какъв начин съдът би приел сходно законотворчество. На процедура по този начин един извършител би бил осъден два пъти за едно и също нещо, което по принцип не се позволява.

Става дума за санкции на обща стойност към 11 млн. евро, налагани за разнообразни нарушавания. Преди дни стана ясно, че Народното събрание се готви да одобри законови ремонти, с които да се даде опция тези вземания да се съберат от страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР