Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в

...
Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в
Коментари Харесай

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, наподобява имат непредвидени последствия.

Макар че тези наказания имаха за цел да изолират Русия и да отслабят нейната стопанска система, те по нехайство укрепиха съюзите в границите на икономическия блок БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) и подтикнаха търговията сред блока и Иран.

Търговията на Иран с блока БРИКС се е нараснала с 14 % след въвеждането на западните наказания. Китай е главният търговски сътрудник на Иран в границите на блока, като комерсиалната интензивност сред двете страни се е нараснала с повече от 37%.

Иран изрази интерес да се причисли към блока БРИКС и подаде заявление за участие през юни 2022 година, като означи, че то ще донесе спомагателна изгода и за двете страни.

Търговията сред Иран и Русия също е повишена с 3.59 % след въвеждането на глобите. Освен това Южна Африка, като максимален търговски сътрудник на Иран на африканския континент, означи доста нарастване на търговията с 23% за същия интервал.

Очаква се идната среща на върха на БРИКС през 2023 година да се концентрира върху полемиките за разширение и вероятно да прегледа концепцията за различна валута.

Предвид укрепването на съюзите в границите на блока и увеличението на търговията с Иран, евентуално Иран ще играе значима роля в тези полемики. Може да се смята, че Съединените щати посредством своите дейности и налагането на наказания несъзнателно способстват за растежа и евентуалното бъдещо разширение на блока БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР