Санкциите, наложени на физически лица и на фирми са сериозен

...
Санкциите, наложени на физически лица и на фирми са сериозен
Коментари Харесай

Да се разкрият политическите ментори на този модел

" Санкциите, наложени на физически лица и на компании са сериозен принос за битката с корупцията и паралелната страна в България. Актът, подписан от президента Байдън, слага за нас три въпроса. Първо, за какво би трябвало Съединени американски щати и все някой различен извън да ни споделя какво да вършим? Очевидно, правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, за да се получават отвън такива наказания.

Така водачът на Българска социалистическа партия разяснява пред публицисти настоящия въпрос за глобите на Съединени американски щати на български жители и компании.

" Вторият въпрос е към господин Иван Гешев - на база на тези данни да стартира огромни следствия на посечените случаи за корупция и този път да се стигне до дъно. И третото, може би най-важното, този сигнал, изпратен от Съединени американски щати, не е просто антикорупционен, той е и политически. Защото на всички е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми не могат да станат без политическа защита ", посочи Нинова.

" Истинското следствие би трябвало да покаже тези политически сили и фактори, които сътвориха и поддържаха през годините този модел. Да се стигне до дъно и да се разкрият политическите ментори на този модел “, безапелационна е тя.

След среща със здравния министър Българска социалистическа партия ще подаде сигнал до прокуратурата за източване на общинската болница в Раднево от кмета на ГЕРБ и управлението на болничното заведение.

Нинова съобщи, че би трябвало да се откри метод лечебното заведение да бъде избавено, защото бе оповестено за приватизация, а в него има и незабавен център, който работи.

„ Става въпрос за редовно източване на болничното заведение от кмет на ГЕРБ и общински съвет с болшинство на ГЕРБ, докарването ѝ до банкрут и сега - продажбата ѝ на доближен на ГЕРБ човек за безусловно жълти стотинки. В такива общини закриването и продажбата на една болница, която де факто към този момент е във банкрут, е извънреден удар по локалните хора, които няма къде да отидат да се лекуват “, изясни тя. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР