Санкциите, наложени на Беларус, блокираха годишния й износ за западни

...
Санкциите, наложени на Беларус, блокираха годишния й износ за западни
Коментари Харесай

Западните санкции блокират износ на Беларус за 16-18 милиарда долара


Санкциите, наложени на Беларус, блокираха годишния й експорт за западни страни на стойност 16-18 милиарда $, сподели късно нощес беларуският министър председател Роман Головченко, представен от Беларуската телеграфна организация (БелTA), съобщи Ройтерс.

Минск и Москва бяха наранени от наказания, наложени откакто президентът Владимир Путин подреди на войските си да стартира инвазия в Украйна под формата на " специфична военна интервенция ", имаща за цела да " демилитаризира " и " денацифицира " прилежащата страна.

Украйна и Западът настояват, че обвиняването във фашизъм е безпочвено и че войната е неуместен акт на експанзия, напомня Ройтерс.

" Заради глобите е блокиран съвсем целият експорт на Беларус за страните от Европейския съюз и Северна Америка ", сподели Головченко, съгласно стенограма на изявление за основаната в Дубай телевизия " Ал Арабия ", оповестено от беларуската държавна осведомителна организация БелTA.

Президентът Александър Лукашенко настоя, че Беларус би трябвало да взе участие в договарянията за разрешаване на спора в Украйна, като съобщи също, че Беларус е била незаслужено етикетирана като " съизвършител на агресора ".

Беларус също беше тежко глобен предходната година след насилственото приземяване на аероплан на самолетната компания " Райънеър " (Ryanair), летящ сред Атина и Вилнюс, и последвалият арест след кацането на самолета на публицист отстъпник и приятелката му, пътували на борда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР