Санкции за милиони за далаверите с къщите за гости и

...
Санкции за милиони за далаверите с къщите за гости и
Коментари Харесай

Данъкоплатците ще покрият сметката за далаверите с къщите с гости

Санкции за милиони за далаверите с къщите за посетители и други нарушавания по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) по всяка възможност ще бъдат покрити от данъкоплатците, демонстрира следствие на Mediapool. Причината е компрометираната Методика за налагане на наказания след заплащане по планове по ПРСР 2007-2013 година. Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отменил наредбата като оскъдна през декември предходната година. Най-вероятно решение в същия смисъл ще бъде взето дефинитивно и от петчленен състав на Върховен административен съд.

Това ще даде опция всички открити извършители да си изискат парите от страната в период от една година след анулацията на методиката. Дори нарушителите, чиито санкции са доказани дефинитивно съда, ще получат опция за преразглеждане на делата си заради настъпилите нови условия.

Методиката е най-важният документ, съдържащ всички насоки за налагане на наказания по селската стратегия за интервала. От тази стратегия Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) е одобрил заплащания за строителството на 746 къщи за посетители за 202 милиона лв.. Голяма част от нарушаванията бяха разкрити от уеб страницата " Биволъ ". Оставка подаде заместник-министърът на стопанската система Александър Манолов поради план за къщата за посетители, финансирана с 380 000 лв. по програмата.

Близо шест години по-късно делата за глобите по програмата демонстрират, че санкциите за къщите за посетители, както и по другите ограничения от ПРСР, не престават да се постановат по тази методика, т.е. няма направен нов законен документ. Сега делата за голям брой наказания по селската стратегия са спрени в изчакване на окончателното решение на Върховен административен съд за легитимността на нормативния акт.

Петчленният състав на съда мъчно може да признае за законен документ, който наподобява на хвърчащ лист, качен на уеб страницата на Държавен фонд " Земеделие ". Методиката е издадена от изпълнителния шеф на ДФЗ, а не от министъра на земеделието, както е нужно по закон. Методиката не е оповестена даже в Държавен вестник, което е също наложително. Нормативният акт няма даже дата на издаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР