Санкции за близо 14 000 лв. са наложени на бившия

...
Санкции за близо 14 000 лв. са наложени на бившия
Коментари Харесай

Заради конфликт на интереси бивш кмет плати 14 000 лв.

Санкции за близо 14 000 лева са наложени на някогашния кмет на Кнежа Симеон Шарабански за спор на ползи и той към този момент ги е платил. Това оповестиха от комисията за спор на ползи (КПУКИ), написа " Правен свят ".
Шарабански е глобен поради три платежни нареждания за потреблението на правно-информационна система, които издал като кмет. Продуктът бил употребен от общината още преди той да стане кмет, само че брачната половинка на Шарабански била представител на компанията, която го предлага и надлежно част от платените суми били комисионна за нея. Още през февруари КПУКИ е постановила, че в тази ситуация има спор на ползи. Върховният административен съд е удостоверил решението.
По закон Шарабански е трябвало да заявява, че е в спор на ползи, само че не го е направил.
Така след влизането в действие за определяне на спор на ползи са му наложени няколко наказания. Първо - 5000 лева санкция за осъществени действия в частен интерес на обвързвано с него лице. Второ - 7000 лева санкция за неподадени заявления за частен интерес по този мотив. Трето - отнето е заплащане, получено от кмета от 219.88 лева, както и самата полза - комисионната, платена на брачната половинка му. Тя е 1618.14 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР