Санкции в размер на над 120 хил. лв. са наложени

...
Санкции в размер на над 120 хил. лв. са наложени
Коментари Харесай

Глоби за над 120 хил. лева на снегопочистващите фирми в София

Санкции в размер на над 120 хиляди лева са наложени на снегопочистващите компании в София, заяви шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков по БНР.

" Направихме всички вероятни старания, с цел да бъдат изчистени пространствата. Имаше открити нарушавания. Фирмите са глобени. След глобите проблемите са отстранени. Но има още работа. Имаме и глобени търговски обекти за непочистени тротоари пред техните площи - те са 33. Фирмите са глобени за непочистени улици и спирки в размер на над 120 хиляди лева ", уточни той. 

По думите му почистването към публичните здания е отговорност на общината. Там, където не са взети ограничения, компаниите са глобени, акцентира Неделков. 

Той разгласи, че на общинското дружество, което почиства в столичния регион " Красна поляна ", ще бъде направена цялостна проверка, с цел да бъдат открити проблемите и да може да проработи както би трябвало. 

По думите му има места в София, в които няма никакви открити проблеми и наказания. 

Николай Неделков означи, че множеството контракти на снегопочистващите компании изтичат през 2025 година До тогава там, където е належащо, те ще бъдат " стимулирани " посредством наказания, разяснява той и добави, че до момента няма обжалвана глоба, която да е извоювана от компанията в съда. 
Все още продължава работата и по падналите клони и дървета в столицата, сподели Неделков, като посочи, че Столичният инспекторат не управлява този развой.

Неделков акцентира обаче, че работещите в инспектората не са задоволителни: " Капацитетът на инспектората е извънредно дребен. От щатна численост 424 чиновници, сега работим 305, като в тях влизат и чиновниците в майчинство и дълготраен болничен. Ще създадем всичко належащо, с цел да стегнем човешкия запас до потенциал, нужен за справяне със обстановката. Нашата работа е контролна и превантивна ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР