Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID

...
Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID
Коментари Харесай

Милко Калайджиев за нарушението на мерките: Бях поканен на рожден ден, а не на участие

Санкции и санкции са наложени след фрапантните нарушавания на Коронавирус ограниченията в Пловдив. Полицията разкри противозаконни частни празненства, провеждани в известни заведения за хранене в града.

В едно от събиранията, като реализатор взе участие и фолк звездата Милко Калайджиев.

Властите настояха за оптимални санкции. След инспекцията на полицията нощес в пловдивски заведения бяха формирани актове за административно нарушаване на общо 68 души.

Милко Калайджиев съобщи, че е бил поканен като посетител на рожден ден на фамилни другари и като привет извършил няколко песни.

Но както и да е било планувано, то е нелегално. Според заповедта на здравните управляващи, работата на заведенията е неразрешена на този стадий, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от публицистите, откакто полицията ненадейно удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 посетители на частно празненство. Фолк изпълнителят получи акт за неспазване на дистанцията от метър и половина.

"На физически лица в действителност оптималният размер е до 1000 лв. ", сподели регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

„ Аз не съм знаел, че ще има толкоз доста хора, десетина, петнайсет индивида, в случай че има е обикновено, нали по този начин? То беше доста рано. Не знам дали Вие знаете в какъв брой часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде нощес. Не е било късно, отидох, хората към този момент бяха седнали там и какво да върша. И аз седнах, и по този начин. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет пристигна полиция и всеки си даваше персоналната карта и направиха актове на всички и това е в действителност цялата история “, сподели фолк изпълнителят, предава БТВ.

„ Аз съблюдавам прецизно всичко. От почти от края на месец октомври всички участия са отсрочени “, споделя Калайджиев.

Собственикът на рибния ресторант, в който се е състояло празненството, през днешния ден беше в заведението, само че отхвърли да приказва. Управителят на другия ударен от полицията ресторант съобщи, че ще апелира наложените актове в съда.

"Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме обвързване да носим маски, откакто не работи заведението въобще. И ние сме 12 индивида! ", шефът на заведение Тихомир Монов.

Версията на Тихомир Монев е, че в ресторанта му е имало снимане на онлайн реклама с танцьорки, а не празненство с посетители и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

"Навремето пращаха мутрите да бият, в този момент прашат полицията! ", споделя Монов.

Полицейската акция в Пловдив провокира коментара и на премиера.

„ Тук има тарикати, които лъжат страната, а те лъжат себе си, тъй като ще се разболеят. видно е, че б-я с тези ограничения, с отдалеченост, България се движи спрямо другите хора в необикновено демократичен метод “, съобщи Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

От "Пайнер " обявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си присъединяване в Пловдив.

Точна статистика на нарушеният няма, само че източници от Министерство на вътрешните работи споделят, че полицията всеки ден разкрива най-малко едно заведение, което работи в нарушаване на ограниченията. Един от най-фрапиращите случаи е към Коледа, когато личният състав в софийско заведение държа като заложници своите клиенти часове наред, с цел да не допусне проверяващите органи вътре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР