Санкт Петербург. Народният представител от ГЕРБ и председател на здравната

...
Санкт Петербург. Народният представител от ГЕРБ и председател на здравната
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в Евразийски женски форум в Русия

Санкт Петербург. Народният представител от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова взе участие във втория конгрес на дамите на Евразия „ Жените за световна сигурност и стабилно развиване “, който се организира в Санкт Петербург - Русия, сред 19 и 21 септември. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян .
Организатори на форума са Съветът на Федерацията на Федералното заседание на Руската федерация и Междупарламентарната асамблея на държавите-членки на Общността на самостоятелните страни.
Около 2000 участници от 110 страни вземат участие в работата на форума: жени-депутати, представители на изпълнителни органи, интернационалните организации, бизнес среди, научна общественост, публични организации, водачи на благотворителни организации, авторитетни фигури на интернационалното женско придвижване.
Приветствия към участниците в огромното и значимо събитие насочиха президентът на Руската федерация Владимир Путин и първата в света жена космонавт Валентина Терешкова.
Най-важните тематики, които се разискват на форума са овластяване на дамите и тяхната роля в политиката, стопанската система, дейно съдействие в поддръжка на нововъведенията, развиването на цифровата стопанска система, екологичната сигурност, поощряване на благотворителни и филантропични планове. Сред другите значими тематики са ролята на дамите в обществения напредък, в световната здравна тактика, за силата на бъдещето.
Форумът има и за цел усилване на процесите на разговор, интеграцията и развиването на интернационалното съдействие като цяло. Във втория конгрес се организират серия от интернационалните дискусионни платформи, срещи, обществени презентации и изследвания на интернационалните организации и сдружения, измежду които специфичната сесия за ЮНЕСКО, отчета на Световната здравна организация и на Международната организация на труда.
Д-р Даниела Дариткова съобщи, че в здравната сфера главната полемика е била обвързвана с развиването на профилактиката. „ Представени бяха за нови способи на лекуване и по-ефективни начини за качествена здравната помощ. Споделена бе тезата, че без въвеждането на здравословния метод на живот, без здравна просветителна просветеност, проблемите не могат да бъдат решени. Обсъдени бяха постоянно срещани болести, като сърдечно-съдови болести, мускулно-скелетни проблеми, проблеми с психологичното здраве. Според статистиката депресията е на второ място в света измежду аргументите за краткотрайна неработоспособност “, показа националният представител от ГЕРБ. По думите й главното умозаключение на здравната полемика бе, че можем да реализираме триумф, когато дружно споделяме достиженията и провокациите.
Евразийският женски конгрес е най-авторитетната интернационална платформа за разискване ролята на дамите в актуалното общество. Неговата цел е да развие съдействието сред жените-лидери, с цел да реши неотложните проблеми и да укрепи атмосферата на доверие и взаимно съгласие в света въз основа на универсалните полезности на хуманизма, правата и достолепието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР