Санитарните маски, с които хората се презапасяват, водени от страха

...
Санитарните маски, с които хората се презапасяват, водени от страха
Коментари Харесай

Хигиената е най-силното оръжие срещу вируса

Санитарните маски, с които хората се презапасяват, водени от страха от новия ковид, в действителност не защищават, а дори могат и да навредят. При носене от здрави хора основават възприятие за квазисигурност, което ги кара да подценяват обикновените хигиенични наставления, които са доста по-ефикасни, оповестява Дарик радио.

Най-важното е да се заобикалят всеобщи скупчвания на хора и да се мият постоянно ръцете. Това споделя специалистът на Световната здравна организация доктор Михаил Околийски. Той счита, че при опция работата от у дома е мярка, която би предотвратила бързо разпространяване на болестта в офиси.

Световната здравна организация предлага осведомителна карантина. Човек да се осведомява един път дневно, и то единствено от тествани източници. Подвеждането по клюки и операции основава непрекъснато възприятие на безпокойствие и може да е по-травмиращо от възможна болест.

Разширява се кръгът на хората, които ще бъдат тествани за ковид, заяви Националният действен щаб. " Извънредният скрининг ще обхване сред 150 и 200 пациенти с открита вирусна зараза, настанени в инфекциозните структури на лечебните заведения.
Въпреки че при тези хора вирусната зараза най-вероятно се дължи на циркулиращия сега в страната ни грипен вирус вид Б " Виктория ", мярката се взима превантивно - с цел да не се допусне пропуск в изолирането на възможен случай на новия ковид у нас ", заяви държавният здравен контрольор Ангел Кунчев. От щаба прецизират, че в България не е открит случай на ковид. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР