Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е

...
Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е
Коментари Харесай

Санитарка от COVID отделение: Забраняват ми да се прибирам вкъщи

 Санитарка в Коронавирус отделението на университетската болница в Бургас е принудена да спи на открито, до момента в който дава наряди, заяви bTV. Заради публично неодобрение не може да се прибере вкъщи си в село Равнец, а внуците й са отстранени от учебно заведение.

Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в Коронавирус отделението на болничното заведение за 45 дни. Още с първите наряди се сблъсква със страха на хората в селото й.

" Дъщерята реве - майко недей идвай, неразрешено е да се прибираш. Бях 12 часа дежурство и отидох на плажа под моста да дремя. Защо ми не разрешават да се прибирам у дома? Каква ми е виновността, че съм решила да оказвам помощ на хората ", плаче дамата. 

Засега Йорданка Желязкова остава да спи в хирургичното поделение. В селото й обаче недоволството продължава 

Родителите от Равнец са разграничени - едни са срещу внуците на Йорданка да влизат в клас, други - оферират опция.

" Ако нейните внуци дойдат на учебно заведение, ние ще спрем нашите деца. Защото децата са преносители, кой е споделил, че бабата не е болна? Колко лекари и медицински сестри починаха, макар че са с защитен екип ", споделя Ваня Иванова, майка на първокласник в Равнец.  

От сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в учебно заведение. По-късно едното е развило грипоподобни признаци.

В селото са безапелационни - или санитарката да не се прибира, до момента в който работи в Коронавирус отделението, или внуците й да не вървят на учебно заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР