Санитарка изтеглила 2400 лева от дебитната карта на умиращ в

...
Санитарка изтеглила 2400 лева от дебитната карта на умиращ в
Коментари Харесай

Осъдиха санитарка от Смолян, изтеглила 2400 лв. от дебитната карта на умиращ

Санитарка изтеглила 2400 лв. от дебитната карта на обречен на смърт в Отделението за анестезиология и интензивно лекуване на смолянската болница. За това закононарушение тя получи година и половина “лишаване от независимост ” от Окръжния съд на Смолян, като присъдата е отсрочена с изпитателен период от три години.

Кражбата е осъществена при започване на октомври месец 2020 година, в разгара на ковид-пандемията. Рифат Мехмедов от Рудозем бил признат на 2-ри октомври в ОАИЛ, където бил интубиран след затруднение от ковид и подложен в медикаментозна кома. Синът му донесъл ръчен багаж – сак с облекла, кафяво кожено портмоне с малко пари, персонална карта, банкова дебитна карта ПИН-код за нея. Болният му татко бил в безсъзнание, изцяло беззащитен.


 Липса на кревати или отвод за банкет в болница са причина за гибелта на 36-годишен мъж? Липса на кревати или отвод за банкет в болница са причина за гибелта на 36-годишен мъж?
Становище от УМБАЛ - Бургас по повод гибелта на 36-годишния мъж. " Загубата на всеки човешки живот е тежка и още по-тежка е за лека...

Санитарката с букви Р. А.А., която скоро преди този момент работела в „ Арексим “, била нощна промяна на 7-ми октомври. След среднощ тя влезнала в залата, където бил настанен Рифат, с цел да измие пода. Решила да реалокира багажа му, с цел да й е по-лесно. Премествайки якето му, усетила, че е доста тежко и решила да ревизира джобовете му. Там разкрила портмонето, в което видяла две банкноти от по 20 лв. и дебитната карта със записания ПИН-код.

Измила залата, слязла на първия етаж в болничното заведение, където има банкомат. Пъхнала откраднатата карта, въвела кода и изтеглила 400 лв.. Върнала се и изкарала промяната си.

На идващия ден била първа промяна. След като завършила работа, отишла на автогарата в Смолян. От банкомата там направила пет тегления по 400 лв.. За двата дни общо 2400 лв..

Ден по-късно синът на болния отишъл до лечебното заведение и изискал да прибере част от багажа на своя татко. Потърсил портмонето и дебитната карта, само че не ги разкрил. Уведомил за това дежурните в отделението.

Когато въпросната санитарка отишла за нощна промяна, схванала какво е станало и се тормозила да не бъде разкрита. Като свършила промяната й, изхвърлила портмонето, банковата карта и ПИН-кода в резервоар за боклук, който се намира до огромния паркинг към болничното заведение. Прибрала 40-те лв. преди този момент.
 Мярка подписка за санитарка, присвоила си 4 200 лв. от умрял от Коронавирус пациент Мярка " подписка " за санитарка, присвоила си 4 200 лв. от умрял от Коронавирус пациент
Повдигнаха обвиняване на някогашна санитарка от Университетската болница в Стара Загора поради това, че е употребила дебитна карта на пациен...

На 15-ти октомври Рифат умрял, а синът отишъл да прибере останалия багаж от отделението. Отново потърсил портмонето и когато то не било намерено, се усъмнил, че е допустимо някой да го е откраднал. Знаейки, че ПИН-кодът е вътре, отишъл до банката, която издала дебитната карта, и изискал разпечатка за придвижването по сметката на татко му от последния месец. Тогава открил, че са откраднати пари от нея. На 21-ви октомври санитарката отива и прави цялостни признания пред служител на реда от „ Криминална полиция “ на ОДМВР – Смолян.

Месец и нещо по-късно се обадила по телефона на сина на умрелия в Рудозем. Представила се като „ дамата, която е направила тази нелепост “. Съобщила, че е откраднала портмонето и дебитната карта от болния и изтеглила 2400 лева Казала, че намерила телефона му от документите, с които неговият татко бил признат в отделението.

По време на правосъдното дело се открило, че телефонът, от който се обадила тя, бил на мъжа, с който живеели на фамилни начала. Тя имала наследник на 15 години.

Пред съдиите санитарката обяснила, че парите й били нужни за помощ при лекуване на нейна близка от кв. Устово, която в следствие умряла на 25.10.2020 година По думите й пред съда част от изтеглените пари (1000 лева.) били употребявани за пазаруване на медикаменти, а останалите похарчила за погребението и други разноски.  

След претеглянето на смекчаващите условия, с изключение на условната присъда, санитарката е наказана да заплати на всеки от тримата наследници на умрелия по 818,33 лева обезщетение за породените им имуществени вреди. На сина, който водил делото, са присъдени 500 лв. разходи. Тя би трябвало да заплати също на ОД Министерство на вътрешните работи разходи от 119 лв. и държавна такса на съда от 98 лв..

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР