САНДАНСКИ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ОТ

...
САНДАНСКИ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ОТ
Коментари Харесай

Форум за трансгранично сътрудничество в Сандански

САНДАНСКИ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.

Националното съдружие на общините в Република България провежда работна среща сред общините от България и Република Северна Македония, попадащи в обсега на Програмата за трансгранично съдействие сред двете страни 2021-2027 година

Събитието ще се организира от 31 март до 1 април 2022 година, в Интерхотел Сандански, град Сандански.

Целта на срещата е да запознае кметовете от двете страни на границата и техните администрации с новите моменти в Програмата за трансгранично съдействие, както и да даде благоприятни условия за възобновяване на съществуващите или основаване на нови партньорства сред локалните управляващи от двете страни.

В събитието са поканени всички 23 български общини от областите Благоевград и Кюстендил и 27-те общини от Североизточен, Източен и Югоизточен район на Северна Македония. Сред останалите посетители са представители на взаимния секретариат на Програмата, шефовете на центровете за развиване на трите планови района в обсега на програмата от Северна Македония, както и партньорската организация на НСОРБ, сплотяваща местите управляващи в Северна Македония – ЗЕЛС.

Гости и представители в границите на проявата ще бъдат представители на Министерството на районното развиване и благоустройството на България. Фонд ФЛАГ ще показа работата си и опциите за финансиране на планове в общините от Северна Македония.

Предвидени са и сесии за шерване на положителни практики по тематики, свързани с осъществяването на планове от предходния интервал на Програмата, както и в областта на кръговата стопанска система и екологичния преход.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР