Сандански превърна февруари от слаб в силен месец като заетост,

...
Сандански превърна февруари от слаб в силен месец като заетост,
Коментари Харесай

Георги Кунчев: Сандански превърна февруари от слаб в силен месец като заетост, ще се позиционира и на турски пазар 


Сандански трансформира февруари от слаб в мощен месец като претовареност, съобщи пред Bgtourism. bg Георги Кунчев – зам. -председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Той уточни, че до момента февруари обичайно е бил слаб месец за локалния туризъм, защото е незабавно след коледно-новогодишните празници и в разгара на зимния туризъм – по това време на годината множеството туристи карат ски в планинските ни курорти.

„ Съвместната ни работа с община Сандански даде резултат. Изготвихме богат културен и състезателен календар с доста детски шампионати. Това разрешава всяка седмица да има събития в града. Така започнахме да привличаме доста посетители от страната и чужбина. Нашата цел е да не ограничаваме гостите единствено в хотела, а те оптимално да се възползват от опциите на целогодишната ни дестинация, която предлага винен туризъм, конен туризъм, пешеходен туризъм, културно-исторически туризъм и още доста типове. Амбицията ни е да предложим изцяло и достоверно прекарване в района ни. Утвърдени винарски мазета посрещат посетители, към този тип туризъм има интерес и от съществени вложители. “, сподели Кунчев.


Той беше на интернационалното туристическо ревю в Истанбул, където организира срещи и сътвори нови контакти за хотелиерите в Сандански.

„ Сандански е целогодишна дестинация, която е добра работеща по доста аргументи – климат, минерална вода, храна, вино, двете граници – това са все известни неща, само че ние сме извънредно непознати на турски пазар. Това е и повода да посетя туристическото ревю в Истанбул – град с 20 милиона население, който е единствено на 500 км от Сандански, а покрай Истанбул има и други огромни градове като Одрин, Текирдаг, Чорлу и други Целта ми е да направя контакти, да проуча опциите в Истанбул и да осъществя действителни бизнес срещи за презентации на дестинацията ни като целогодишен курорт. Първите ми срещи за жалост потвърдиха, че сме непознати на турски пазар. Необходимо е да стартираме да работим това да се промени, тъй като пред нас има голям капацитет. Ние имаме тъкмо това, от което има потребност Истанбул – минерална вода, която има лечебни свойства и доста положителни балнео и СПА благоприятни условия “, добави Кунчев.

Той уточни, че чака годината за туризма в Сандански да бъде мощна поради ранните резервации и все по-големия интерес към дестинацията. Местните хотелиери през днешния ден влагат за възстановяване на туристическия артикул, реновират своята база и основават нови благоприятни условия пред работещите в туристическата промишленост и за своите проведени групи и самостоятелни туристи. Кунчев сподели още, че заетостта през зимата е висока и като топла дестинация целогодишно и ловко се възползват от даденостите на региона.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР