Сандански. Осмият университет на Старейшини ГЕРБ Успешното европредседателство на България

...
Сандански. Осмият университет на Старейшини ГЕРБ Успешното европредседателство на България
Коментари Харесай

Благоевград: Осмият университет на Старейшини ГЕРБ „Успешното европредседателство на България и новите предизвикателства пред ЕС“ бе открит в Сандански

Сандански. Осмият университет на Старейшини ГЕРБ „ Успешното европредседателство на България и новите провокации пред Европейски Съюз “ бе открит в Сандански, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин. Председателя на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП Николай Андреев сподели, че този конгрес следва да се преглежда като следващата демонстрация на грижа от страна на Политическа партия ГЕРБ към организацията на Старейшини ГЕРБ. „ За нас тази година е и юбилейна, тъй като организацията ни отбелязва 10 години от основаването си. От самото начало ние успяхме да установим и разтеглим контактите си с всички наши съпартийци и сипматизанти, както и да спечелим тяхното доверие “, сподели още Андреев. Той добави, че организацията на СГЕРБ взе участие интензивно във всички начинания на партията, в това число й организирането на избори за локална власт, парламентарни и президентски. „ Представители на СГЕРБ бяха избирани за кметове, министри и членове на разнообразни комисии “, добави Андреев. Той добави, че доста от предложенията на СГЕРБ са били трансформирани в законодателни начинания. „ Радваме се на признателността на българските жители, изключително при поддръжката ни към възрастните и хората с увреждания. По наша самодейност бяха засилени контактите с пенсионерските клубове, като се провеждат разнообразни екскурзии и фестивали. Организационният ни живот на регионално и общински равнище е доста деен точно посредством организирането на разнообразни начинания “, разяснява Андреев. Той акцентира, че живеем в сложни и динамични времена, само че с помощта на извоюваното доверие, преди година българските гласоподаватели още веднъж са избрали ГЕРБ да ръководи България, носейки отговорността за бъдещето на страната ни. „ В основата на това стоят министър председателят Бойко Борисов и заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. За трети път господин Борисов бе претрупан с значимата задача да образува държавно управление, като България съумя да се утвърди като фактор на Балканите и в Европейски Съюз “, сподели Андреев. Според него Борисов се е утвърдил като посредник в връзките на Европейски Съюз с трети страни, само че също по този начин е сложил тематиката " Западни Балкани " пред европейската общественост по време на европредседателството на България. По думите му по време на европредседателството на България ние сме се трансформирали в „ сърцето “ на континента, поставяйки значими тематики за диспути. „ Заслугите на господин Цветанов пък са изключително огромни в региона на сигурността, както и построяването на структурите на ГЕРБ в цялата страна. Без неговата скъпа поддръжка, СГЕРБ нямаше да могат да се утвърдят толкоз сполучливо “, съобщи Андреев.
Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ за Благоевградска област и депутат Даниела Савеклиева от своя страна сподели, че СГЕРБ постоянно са били една значима част от структурата на партията, тъй като слагат настоящи проблеми и дават съответни решения. „ Присъствието на министри и зам.-министри демонстрира голямото почитание, което всеки ден един от нас изпитва към Вас “, акцентира Савеклиева.
В конференцията, която се провежда от „ Сдружение жители за европейско развиване на България “, Фондация „ Ханс Зайдел “ и СГЕРБ вземат участие още ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, представителят на Фондация „ Ханс Зайдел “ за България Богдан Мирчев и президентът на Европейския съюз на жителите – сеньори към ЕНП Ан Херманс.
Гост-лектори на форума ще бъдат министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, министърът на превоза Росен Желязков, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи и ръководител на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов и ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров. В рамките на събитието лекция на тематика „ Цифровата стопанска система като един от целите на Европейски Съюз – настоящо положение и вероятности “ ще изнесе и българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР