Сандански. A.L.E.C.O. ще е първата българска програма на ЕС. Много

...
Сандански. A.L.E.C.O. ще е първата българска програма на ЕС. Много
Коментари Харесай

Андрей Новаков, ГЕРБ: С програмата A.L.E.C.O. доказахме, че от България могат да излизат и хубави неща

Сандански. A.L.E.C.O. ще е първата българска стратегия на Европейски Съюз. Много хора не ми повярваха, че ще се случи, само че не щеш ли стана. Крайно време беше да потвърдим, че от България може да излезе и хубаво нещо. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред над 120 младежи на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Форумът се организира в Сандански, а негови уредници са МГЕРБ, Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “ и Фондация „ Ханс Зайдел “.
„ Различните институции идват и си отиват, само че когато си направил нещо, с което си оказал помощ на някого – то ще остане. Горд съм, че тази стратегия ще носи името на българин “, посочи Новаков пред младежите. Той изясни, че програмата разполага с съвсем един милион евро и може да финансира непосредствено физически лица. По думите му всеки може да кандидатства, стига да има осъществим бизнес проект. „ В последна сметка обаче всичко зависи от вас, ние даваме единствено първичния подтик “, посочи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.
„ През май месец, в границите на председателството на Съвета на Европейски Съюз, започваме договарянията за многогодишната финансова рамка. Важно е по време на дебатите да отстояваме политиките, от които се възползваме и сега – като кохезионната да вземем за пример “, акцентира Андрей Новаков. Пред аудиторията той разяснява и програмата, която той персонално предложи, против превъртането на километражите. „ Тази стратегия също е достижение. Благодарение на новата единна система, ще помогнем за прекъсването на тези „ кражби “, които автотърговците правят по отношение на купувачите “, сподели още той.
Политиката основава благоприятни условия, само че реализацията всеки прави самичък. Само образованият човек може да се осъществя. Дипломата не подсигурява триумф, а знанието. С тези думи националният представител от ГЕРБ-София и ръководител на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова се обърна към всички присъстващи младежи на Зимния университет. В рамките на конференцията тя изнесе лекция на тематика „ Образованието като водеща мощ към личностно развиване ". Дамянова показа пред аудиторията 6 мита за образованието: образованието в България не е на ниво; не е значимо какво учиш, значимо е да имаш диплома; образованието е единствено непознати езици, с цел да отидем в чужбина; нищо не се трансформира, единствено става все по-трудно; всеки би трябвало да се избавя самичък, политиците единствено говорят; образованието не подсигурява работа.
„ Дипломата не подсигурява триумф в живота, а знанията. Политиците и законите основават благоприятни условия, само че всеки самичък дава отговор за своята реализация. А единствено образованият човек може да се осъществя ", уточни Дамянова. Тя показа, че бизнесът към този момент не търси хора, които знаят непознати езици, а хората, които знаят непознати езици, имат обучение и са изобретателни.
До края на месеца депутатите от Комисията по образованието и науката, Комисията по труда и обществена политика и Комисията по стопанска система и туризъм чакат от отрасловите министерства оферти за законодателни промени, които да отстранен пречките пред дуалното образование. „ Омръзна ми от тактики за връзката сред образованието и бизнеса. Аз и моите сътрудници в Народното събрание желаеме да забележим съответни дейности ", безапелационен бе депутатът от ГЕРБ-София.
„ Винаги задавайте въпроси и изисквайте почтени отговори. Останалото е губене на време. Рискувайте. Нямате никакво време да се спотайвате и да чакате. Утре постоянно е на следващия ден, а животът е през днешния ден. Работете! “, заключи Дамянова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР