Санчес е охранявал лидера на Куба 17 години и е

...
Санчес е охранявал лидера на Куба 17 години и е
Коментари Харесай

Тайните на команданте Фидел

Санчес е охранявал водача на Куба 17 години и е избягал от острова в Съединени американски щати през 2008 година. И е наясно с това, което Команданте настойчиво е скривал-неговите недостатъци и лицемерен живот.

"Фидел бе за мен като Бог. Бях подготвен да умра за него. Но всичко се промени, когато един път чух негов диалог с колумбийски наркотърговци ", написа телохранителят. Това е една от тайните на водача - пътят на кокаина и марихуаната от Латинска Америка минава през Куба.

Той съумява да откри още, че Кастро има доста недвижими парцели, включително и остров Кайо-Педро. Там е била оборудвана и персоналната вила на водача с вносни мебели, украшения от слонова кост, имало плантация за развъждане на костенурки и делфинариум. Когато през 2006 година "Форбс " сформира следващата ранглиста на най-богатите хора в света, в нея попада и Фидел Кастро.

Изданието пресметнало, че благосъстоянието на кубинският водач възлиза на 900 милиона $. Команданте реагира яростно на тази информация. Той декларира,че цифрата е действителна, само че не става дума за милиони, не става дума за долари, а за 900 песо-43 $. Санчес изброява 20 луксозни недвижими парцела, благосъстоятелност на Команданте.

Сред другите екстри той показва персоналната яхта на Кастро, за която се приказва, че му е подарена от Леонид Брежнев. Но от гаража си с коли, той е обичал най-вече своя "Мерцедес ", макар че е имал и дузина руски коли, от съвсем всички марки- ЗиЛ, Волга, джип ГАЗ-69, както и няколко западни марки. Кастро е имал и луксозна сбирка от часовници "Ролекс ". Той е бил видян през 1963 година, по време на визитата си в Съюз на съветските социалистически републики с два "ролекс "-а по едно и също време.

За пред публицистите обяснил, че единият демонстрира московско, а другия-хаванско време. От питиетата Команданте предпочитал шотландско уиски и пренебрегвал кубинския ром, който е доста прочут по света. Само при пурите оставал правилен на Куба- пушил единствено най-хубавите кубински пури.

Кастро е прочут и с огромната си обич към дамите. В Куба има клюки, които настояват, че в живота си той е имал 35 000 дами, само че това евентуално е мощно пресилено. Официално кубинският водач е женен единствено един път - за Мирте Диас-Баларт, от която има един наследник. Сватбата се е състояла през 1948 година, а в 1955 фамилията се разделя.

Оттук нататък стартират извънбрачните връзки на Кастро. От една единствено жена - Далия Сото дер Вале - той има петима сина, от друга - щерка Алина Фернандес, която напуща Куба през 1993 година и се афишира против политиката на татко си. Според доближени до Команданте, той е имал по две дами дневно, а всеки негов флирт по обясними аргументи е завършвал със секс. Но Кастро в никакъв случай не е приказвал по въпроси от персоналния си живот и по тази причина установяването на неговите интимни връзки е сложна работа.

Сексолози са безапелационни, че не е невероятно мъже с огромен характер да имат по два полови акта дневно. Но не е доста евентуално това да е било всекидневие.

Да напомним, че и българската певица Йорданка Христова е била включена съгласно слуховете в листата на кубинския водач, до момента в който е била на турне в Куба.

Кастро е прочут и с още един факт - против него са осъществени към 600 опита за ликвидиране. Използвани са били патрони, отрова, бомби, само че като че ли ориста е пазила Команданте, който доживя до дълбока напреднала възраст макар тези опити да бъде погубен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР