Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет

...
Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет
Коментари Харесай

Пускат безплатно 20 български филми от 29 ноември до 19 декември

Сънародниците ни в чужбина могат да гледат свободно в интернет определени български филми с второто издание на кинофестивала на " БГ екран онлайн ", оповестиха от Министерство на външните работи.

Първоначално са оповестени над 20 определени български кино лентата в границите на второто издание на кинофестивала " БГ екран онлайн ", който започва на 29 ноември 2021 година

Събитието е проведено от Държавния културен институт към министъра на външните работи и платформата за българско кино Gledam.bg. Проектът е с поддръжката на дипломатическите и консулските ни представителства по целия свят.

Сред определените заглавия са два от най-награждаваните филми в редица интернационалните фестивали -  " Урок " и " Слава ", на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и неостаряващата класика " Оркестър без име ".

В програмата на фестивала са също документалните филми на режисьора Найо Тицин -  " Стихията Медея ", " Да обичаш Кармен " и " Златното сърце на София ", както и едно от най-хубавите заглавия на Николай Стефанов -  " Остриета ".

Зрителите могат да гледат актрисата Марта Вачкова в късометражния филм на Ники Стоичков " За какво служи хлябът ", както и Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки в  " Стъпки в пясъка " на Ивайло Христов. В селекцията на " БГ екран онлайн " е и сериалът " Румбата, аз и Роналдо ".

Всички филми могат да се гледат свободно когато и да е на денонощието от всяка точка на света, в това число и в България. Те ще бъдат налични на онлайн платформата на Gledam.bg на адрес: https://gledam.bg/Bg-ekran-online за интервал от три седмици - от 29 ноември до 19 декември 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР