Сънародниците ни в чужбина могат да гледат 22 български филма

...
Сънародниците ни в чужбина могат да гледат 22 български филма
Коментари Харесай

Безплатен кинофестивал за сънародниците ни в чужбина

Сънародниците ни в чужбина могат да гледат 22 български кино лентата гратис в границите на фестивала „ БГ екран онлайн “, който започва на 20 ноември 2020 година Събитието е проведено от Държавния културен институт към министъра на външните работи и се реализира с поддръжката на българските дипломатически и консулски представителства по целия свят, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Филмите са налични в онлайн платформата „ Нетера “ от 20 ноември до 6 декември, а в пакета са включени пълнометражни и късометражни игрални продукции, документални планове и анимационно кино. Сред определените заглавия са няколко кино лентата на режисьора Ники Илиев – „ Чужденецът “, „ Живи митове “ и „ Нокаут “, първият пълнометражен игрален филм на АГИТПРОП – „ Безкрайната градина “ на Галин Стоев, както и една документална продукция на компанията, разказваща историите на пет от най-представителните здания на социализма – „ Дворците на народа “.

Зрителите могат да видят и игралния филм на Анри Кулев „ Цахес “, документалните „ Загадката Веда Словена “ и „ Душевно “, а също и анимационния „ Пук “ по приказката на Валери Петров. Сред предложенията на „ БГ екран онлайн “ попадат още „ Летете с Росинант “ на режисьора Джеки Стоев с музика, композирана от Горан Брегович, и една история за порастването, разказана през погледа на Димитър Коцев-Шошо в „ Маймуна “.

Документалните филми са акцент в програмата на фестивала, като измежду селектираните заглавия са „ Да обичаш Кармен “ с Александрина Пендачанска и „ Стихията Медея “ със Снежина Петрова, един от филмите на Найо Тицин – „ Златното сърце на София “, със сърежисьор Горан Благоев, продукциите на Татяна Пандурска „ Вярвам в гения на българския народ – проф. Иван Шишманов “, „ Непобеденият военачалник – Владимир Вазов “, „ Константин Величков – европеецът “ и плановете на Българска национална телевизия „ Мъдростта на Александрия “ и „ Цигулката е моят глас “. Всички филми могат да се гледат гратис на платформата, на всевъзможен тип устройство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР