> Сана МаринРин се оттегли, след като загуби доверието на

...
> Сана МаринРин се оттегли, след като загуби доверието на
Коментари Харесай

Най-младият премиер в света ще управлява Финландия, тя е само на 34

 > Сана Марин
Рин се отдръпна, откакто загуби доверието на член на обединението поради държанието си по време на пощенската стачка.

Когато встъпи в служба, госпожа Марин ще бъде най-младият министър-председател в света. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн е на 39 година, до момента в който украинският министър председател Олексий Хончарук е на 35 години.

Възрастта и прогресивната политика на Марин, дружно с обстоятелството, че тя е неотдавна майка, провокираха сравненията с Ардърн. Марин влезе в политиката на 27 години, като стана началник на Общинския съвет в родния си град Тампере.

" Имаме доста работа, с цел да възстановим доверието ", сподели пред кореспонденти Марин, която завоюва вота с дребна разлика.

Тя отмина въпросите за възрастта си, като сподели: " Никога не съм мислила за възрастта или пола си, мисля за аргументите, поради които попаднах в политиката, и тези неща, поради които спечелихме доверието на електората “.

Марин ще е едвам третата жена министър председател в северната страна. Социалдемократите се обрисуваха като най-голямата партия на изборите, извършени през април, и по този начин могат да назначат премиера, който управлява съдружното държавно управление. Според финландския оператор YLE, Сана Марин е отгледана от самотна майка и е първият човек в фамилията си, който отишъл в университет.  В момента Финландия е ротационен ръководител на Европейския съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР