САН САЛВАДОР (AP) — Най-малко 241 души са загинали в

...
САН САЛВАДОР (AP) — Най-малко 241 души са загинали в
Коментари Харесай

Най-малко 241 души са загинали в затворите в Ел Салвадор по време на „войната срещу бандите“, казва правозащитната група

САН САЛВАДОР (AP) — Най-малко 241 души са починали в пандизите в Ел Салвадор от началото на президента Найиб Букеле „ война против бандите “ преди две години, съгласно организацията Humanitarian Legal Relief.

Ингрид Ескобар, шеф на правозащитната организация, сподели, че са получили 500 известия за смъртни случаи в държавен арест, само че са удостоверили към половината, в това число двама малолетни. Миналата година организацията документира 126 смъртни случая, единствено половината от броя, който документираха тази година.

През март 2022 година Букеле разгласи „ изключително състояние “, отказвайки се от доста конституционни права за битка с бандите, които тероризираха централноамериканската нация.

Оттогава Ел Салвадор арестува 80 000 души – повече от 1% от популацията на страната – ги хвърлят в пандиза, постоянно с малко доказателства за връзките им с банди и съвсем без достъп до обективен развой. Затворите са оприличени на стаи за изтезания с ужасяващи условия.

Според отчета на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР