САН ФРАНЦИСКО (АП) — Мъжът, обвинен в нападение с чук

...
САН ФРАНЦИСКО (АП) — Мъжът, обвинен в нападение с чук
Коментари Харесай

Мъжът, обвинен в нападение срещу съпруга на Пелоси, се извини за нападение с чук

САН ФРАНЦИСКО (АП) — Мъжът, упрекнат в нахлуване с чук на брачна половинка на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, се извини във вторник, повтаряйки десните тайни теории на изясни на правосъдните заседатели, че е отишъл в дома на Пелосис като част от по-голям скрит план за преустановяване на това, което той смяташе за държавна корупция.

Дейвид Депап приказва повече от час, в който разказваше през сълзи за това по какъв начин политическите му склонностите минаха от ляво към дясно, откакто прочетоха коментар във видеоклип в YouTube за някогашния президент Доналд Тръмп. Той сподели, че е пребил Пол Пелоси, откакто осъзнал, че по-големият му проект може да се провали.

Свидетелските показания завършиха по-късно във вторник, а заключителните причини се чакаха в сряда. Депап се призна за почтен за опит за похищение на федерален чиновник и нахлуване против най-близкия член на фамилията на федерален чиновник с желание да отмъсти на служителя за осъществяване на отговорностите му. Неговите юристи настояват, че той не е желал да преследва Нанси Пелоси заради формалните й отговорности като член на Конгреса и по тази причина обвиняванията не дават отговор на условията.

Нападението се случи в ранните часове на 28 октомври, 2022 година, единствено няколко дни преди междинните избори.

43-годишният Депап сподели, че е отишъл в дома на Пелоси, с цел да приказва с Нанси Пелоси за съветското присъединяване в изборите през 2016 година и че възнамерява да носи надуваем еднорог костюм и качете неговия разпит за нея онлайн. Прокурорите споделят, че той е имал връзки с въже и цип с него.

DePape свидетелства, че проектът му е бил да накара Нанси Пелоси и други цели да признаят за корупцията си. „ Ако излъжеше, щях да й счупя капачките на коленете “, сподели той. „ Изборът е на нея. “

След това той изиска президентът Джо Байдън да елементарни задачите, „ с цел да можем да продължим напред като страна “, сподели той.

В показания в понеделник, Пол Пелоси описа за нападението обществено за първи път. Той си спомни, че е бил разсънен от мъж, който нахълтал през вратата на спалнята и попитал: „ Къде е Нанси? “ Той сподели, че когато дал отговор, че жена му е във Вашингтон, Депап споделил, че ще го върже, до момента в който я чакат.

Пол Пелоси сподели, че е съумял да се обади на полицията, само че когато служителите на реда пристигнали, Депап го блъснал с чук. Той сподели, че DePape му е споделил, че ще би трябвало „ да те изведе “.

DePape сподели, че се усеща зле за Пелоси, откакто чу показанията на неврохирург, който го е оперирал след офанзивата и свидетелства, че Пелоси е имала две рани по главата, в това число фрактура на черепа, която трябваше да бъде залепена с пластини и винтове. Пелоси също се нуждаеше от шевове на пострадвания на дясната си ръка и ръка.

„ Той в никакъв случай не е бил моя цел и скърбя, че беше засегнат “, сподели Депап.

„ Реагирах тъй като проектът ми беше главно унищожен, ” сподели той, когато го попитаха за какво удари Пелоси.

DePape свидетелства, че за първи път е бил притеглен от десни конспирации, откакто е научил за „ Gamergate ”, онлайн акция за тормоз против дами в общественост за видео игри, която се организира преди към десетилетие. Той сподели, че постоянно играе видеоигри до шест часа дневно, до момента в който слуша политически подкасти.

Той сподели, че има вяра, че новинарските издания неведнъж са лъгали за Тръмп и особено загатна CNN. В изявления, оповестени в блог и онлайн конгрес, които бяха свалени след ареста му, DePape повтори неоснователната, дясна тайна доктрина на QAnon, която твърди, че държавното управление на Съединени американски щати се ръководи от кабала от педофили, поклонници на дявола, само че той не загатна това Вторник.

Твърди се, че той е споделил на управляващите, че другите му цели включват професор по женски и странни проучвания в Университета на Мичиган, губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм, артист Том Ханкс и наследник на президента Джо Байдън Хънтър. Той сподели на правосъдните заседатели, че е чул за професора, до момента в който е слушал консервативния коментатор Джеймс Линдзи.

„ Изводът, който разбрах, е, че тя желае да трансформира нашите учебни заведения във заводи за принуждение над педофили “, сподели Депап, канадски жител, който се реалокира в Съединени американски щати преди повече от 20 години.

Професорът свидетелства, че някои от нейните трудове са били тълкувани неправилно, с цел да се вместят в роман против гей придвижването. Окръжният арбитър на Съединени американски щати Жаклин Скот Корли подреди името ѝ да не бъде вписвано в обществения указател заради закани против нея.

Попитан от бранителя на Депап дали поддържа насилието над деца, професорът отговори: „ Абсолютно не. ”

Тя сподели, че откакто Пол Пелоси е бил атакуван, ФБР я е уведомило, че тя е била главната цел на DePape. Тя сподели, че е споделила на университетските админи и че те са подхванали ограничения да защитят нея, нейните студенти и други чиновници.

Други очевидци, които са дали показания във вторник, включват Даниел Бернал, шеф на личния състав на Нанси Пелоси в Сан Франциско, и Депап съседка Елизабет Йейтс, която сподели, че му е разрешила да се къпе в дома й един път седмично.

Ако бъде приет за отговорен, DePape е изправен пред пожизнен затвор. Той се пледира за почтен по обвинявания в щатския съд за опит за ликвидиране, нахлуване със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора, кражба с щурм в жилище и други закононарушения. Не е плануван щатски развой.

___

Тази история е поправена, с цел да отрази, че свидетелката на отбраната Елизабет Йейтс е съседка на DePape, а не откривател на екстремизъм и антисемитизъм. Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР