Сан Антонио Спърс спечели лотарията за драфта в Националната баскетболна

...
Сан Антонио Спърс спечели лотарията за драфта в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Сан Антонио спечели лотарията за драфта на НБА

Сан Антонио Спърс завоюва лотарията за драфта в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА). Специалистите чакат съвсем единомислещо Спърс да употребяват първия избор през юни за 19-годишната френска сензация Виктор Уембаняма.

За Сан Антонио не е оригиналност да избира огромна звезда под номер 1. През 1987 Спърс взеха Дейвид Робинсън, а десетилетие по-късно тимът драфтна Тим Дънкан.

" За мен драфтът ще бъде вечер, която ще помня до края на живота ми. Целта ми е да печеля пръстен (титла в НБА) допустимо най-бързо. Нямам самообладание да се срещна с почитателите на тима, който ще ме избере през юни ", съобщи французинът от Париж в изявление за ESPN.

Уембаняма в висок над 218 сантиметра (7 фута и 2 инча) и съгласно драфт експерти той е най-голямата изгряваща звезда от Леброн Джеймс насам. " Краля " бе определен от Кливланд Кавалиърс под номер 1 през 2003. 

" За малко да припадна, доста съм благополучен. Феновете и целият Сан Антонио са супер екзалтирани ", съобщи генералният шеф на тима Питър Джей Холт в изявление за ESPN.

Уембеняма изигра последния си мач от постоянния сезон на френското състезание във вторник и вкара 22 точки за Булон-Левалоа при победа с 93:85 против Париж Баскетбол. Той означи 14 точки в последната четвъртина.

Шарлът Хорнетс ще избира под номер 2 в драфта, следван от Портланд Трейл Блейзърс и Хюстън Рокетс. Детройт Пистънс беше третият тим с 14% късмет за първото място, само че вместо това ще избира пети.

В момента водещи претенденти за второто и третото място са надлежно Скуут Хендерсън от Игнайт (G-League) и Брендън Милър от Алабама (NCAA)./ БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР