Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства,

...
Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства,
Коментари Харесай

Редки СНИМКИ ни пренасят 100 години назад във времето в Япония

Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства, по този начин и разнообразни митове. Снимките са обработени, а някои от тях са били нарисувани на ръка, с цел да ни пренесат 100 години обратно и да покажат света на тези именити воини.
3
Фотографиите са правени сред 1863 и 1900 година – последните години от съществуването на самураите. В началото на 20 век те са разпуснати и преследвани от закона.
4
Терминът самураи е въведен от принц Ямато, а с времето тези воини трябвало да стават все по-перфектни. Идеализираният облик включвал подготвеност да почине в името на императора и цялостен отвод от материални богатства.
5
Законите, които самураите спазвали, се наричали Бушидо и се основавали на правдивост, храброст, почитание, почтеност, преданост и безчовечен самоконтрол.
6
Основна част от тези закони бил и самоубийственият обред – сепуку. Според Бупидо посраменият самурай може да резервира достойнството си единствено като се самоубие и единствено тогава дупата му можела да премине в отвъдното.
Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР