Самуел Харис Алтман, по-известен като Сам Алтман се смята за

...
Самуел Харис Алтман, по-известен като Сам Алтман се смята за
Коментари Харесай

Пет неща, които трябва да знаете за Сам Алтман – създателя на ChatGPT

Самуел Харис Алтман, по-известен като Сам Алтман се счита за една от водещите фигури в взрива на изкуствения разсъдък . Той е измежду основателите и основен изпълнителен шеф на компанията OpenAI, която стои зад известния чатбот ChatGPT.

Ето пет неща, които би трябвало да знаете за него:

 enlightened Подобно на Стив Джобс, Марк Зукърбърг и други софтуерни бизнесмени от Силициевата котловина, Сам Алтман напуща Станфордския университет на втората година от образованието си. Веднага по-късно основава Loopt, мобилна услуга за обществени мрежи, набирайки над 30 милиона $ рисков капитал.

 enlightened През 2014 година, Сам Алтман поема управлението на Y Combinator, един от най-прочутите стартъп инкубатори в света. Под неговото управление, Y Combinator продължава да влага и подкрепя стотици сполучливи стартъпи като Airbnb, Dropbox и Reddit .

 enlightened Алтман е прочут със своята пристрастеност към създаването и въвеждането на нови технологии. Той е деен последовател на концепциите за увеличение на продължителността и качеството на живота посредством нововъведенията в региона на изкуствения разсъдък , биотехнологиите и галактическите проучвания.

 enlightened През 2015 година, Сам Алтман дружно с създателя на Tesla Илон Мъск, съоснователя на LinkedIn Рейд Хофман, рисковия вложител Питър Тийл и други огромни бизнесмени афишират остарялата на OpenAI – компания за научни проучвания и приложение на изкуствен интелект, ориентирана към поощряване и развиване на „ другарски AI, потребен за цялото човечество “.  През ноември 2022 година, компанията започва един от най-развитите модели на чатботове до момента, който по едно и също време изненадва и плаши милиони хора по света. ChatGPT е в положение да генерира текст по поръчка благодарение на усъвършенстван AI, създавайки сюжети, текстове, истории и презентации .

 enlightened Сам Алтман е евреин, вегетарианец от детските си години и гей . Той е член на така наречен придвижване на Оцеляващите. Преди няколко години Алтман разкри, че има оръжия, злато, калиев йодид, антибиотици, акумулатори, вода, противогази от израелските отбранителни сили и огромно парче земя в Биг Сур, до което може да лети при положение, че нещо неприятно се случи в света.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР