Самуел Финци се връща в България за премиерата на филма

...
Самуел Финци се връща в България за премиерата на филма
Коментари Харесай

Самуел Финци се връща за премиерата на Януари“

Самуел Финци се връща в България за премиерата на кино лентата " Януари " по претекстове от Йордан Радичков, оповестяват уредниците. Лентата ще бъде по кината в цялата страна от 20 януари, както и в някои артхаус кина във Англия с премиера в Лондон на 24 януари в Barbican Centre, в съдействие с New East Cinema.

" Януари " е игралният дебют на режисьора Андрей Паунов, прочут с документалните филми “Георги и пеперудите “ (носител на " Сребърен вълк " от Амстердам, IDFA, 2004), " Проблемът с комарите и други истории " (с премиера на 46-ия фестивал в Кан, 2007), " Момчето, което беше цар " (показан за първи път в Торонто, 2011) и филмовия му роман за Кристо Явашев " Да вървиш по вода ".

" В този първи опит да опише неслучила се история, Андрей Паунов основава филм за двоичността на човешката природа, изобразена посредством опълчването сред човек и вълк като битката или пък приемането по едно и също време на божественото и диаболичното в нас, за смисъла на всичко, за огромната картина на живота във и отвън индивида ", описват от екипа. Петима мъже, хванати в примката на свирепата Радичкова зима, в безвремието сред живота и гибелта, предишното и бъдещето, познатото и незнайното, пробват да разгадаят една тайнственост, която постепенно ги гълтам.

Оператор е Вашку Виана - един от най-известните представители на новото португалско кино, музиката е на Иво Паунов. Сценарият е на Алекс Барет и Андрей М. Паунов.

" Не желая да споделям на никого защо е този филм. Той би трябвало да се гледа с отворено схващане, с цел да не се схване безусловно. Едва тогава човек може да разбере, че през целия филм си е задавал въпроси за себе си, а не за самия сюжет. Че е бил на едно странствуване. Мистичното идва от това, че намира отговорите, когато минимум чака. И това му работи или като пестник, или като предусещане. Това не е единствено черно-бял филм. Това е черно-бяла история ",  споделя режисьорът Андрей Паунов.

Самуел Финци е в основната роля, Йосиф Сърчаджиев е негов непрекъснат сателит, вземат участие още Захари Бахаров, Леонид Йовчев, Борко Чучков и Малин Кръстев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР