Samsung ще търси пробив при мобилните процесори, където заема само

...
Коментари Харесай

Samsung събира „дрийм тийм” за най-добрия мобилен процесор


Samsung ще търси пробив при мобилните процесори, където заема единствено 6,6% от пазара
(снимка: CC0 Public Domain)

Samsung създава кардинално нов процесор за своите флагмански смарт телефони Galaxy. За задачите на плана корейската компания събира „ дрийм екип ”, който би трябвало да сътвори най-хубавия чип в промишлеността.

Според изявления в корейската преса, Samsung ще образува специфичен екип от към 1000 чиновници, с цел да създаде новия чип. Това ще бъде първата платформа на чип (SoC), извънредна за смарт телефоните Galaxy до 2025 година

Samsung продава чиповете Exynos и на други производители на смарт телефони, само че бъдещият флагман ще се употребява извънредно в устройствата на корейската компания. Samsung вижда това като значим план за повишение на своята конкурентоспособност в полупроводниковата промишленост.

Група разработчици, наречена Deam Platform One Team, към този момент се приготвя за старта на плана. Парк Йонг-Ин, началник на отдела за полупроводници на Samsung LSI, и ТиЕм Рох, началник на Samsung Mobile Division, взаимно управляват групата.
още по темата
„ Дрийм Тийм ”  ще включва огромен брой инженери, създали чипсетите Exynos, и експерти, които са създавали приложенията на тези чипове в мобилни устройства.

Samsung от дълго време се пробва да конкурира флагманите на Qualcomm, само че към момента не е постигнал забележителен триумф в тази област. Преди няколко години компанията се отхвърли от създаване на лични ядра въз основата на Arm, само че потреблението на референтни решения не ѝ донесе предимство. Вграждането на графика AMD RDNA 2 в последния Exynos 2200, който е в основата на Galaxy S22, също не докара до пробив.

Сега корейският производител ще се концентрира напълно върху създаването на нов чип, който би трябвало да излезе през 2025 година и да опустоши конкуренцията. Компанията желае да се конкурира с Apple и нейните несъмнено водещи чипове от серия A на пазара на смарт телефони.

В същото време се твърди, че Samsung няма да пусне нови флагмани Exynos през 2023 и 2024 година Това значи, че водещите смарт телефони Galaxy S23 и S24 ще употребяват единствено чипове Qualcomm.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР