Samsung SDI Co., доставчик на батерии за автомобилни производители като

...
Samsung SDI Co., доставчик на батерии за автомобилни производители като
Коментари Харесай

Samsung иска стария ви телефон, за да захрани новия ви автомобил

Samsung SDI Co., снабдител на акумулатори за автомобилни производители като BMW, възнамерява да стартира да рециклира кобалта от употребявани мобилни телефони, с цел да си набави нужния метал в миг, в който фирмите по света се надпреварват за доставки от него, а цената пораства неимоверно.

 Мед, кобалт, литий - първенците на пазара на метали
Мед, кобалт, литий - първенците на пазара на метали

Частният капитал интензивно влага в тях, чака нови облаги

Производителите на акумулатори желаят да понижат своята взаимозависимост от Конго като източник на кобалт. Африканската страна, която от десетилетия се слави с корупция, принуждение и детски труд, създава повече от половината доставки в света. Нарастващото търсене поради взрива на електрически коли и неналичието на задоволително огромен различен източник накара цените на метала да се утроят от старта на 2016 година.

Samsung SDI, част от Samsung Electronics Co., ще закупи дял в компания с рециклираща технология и ще подпише договорка, която да обезпечи дълготрайни доставки, предава Bloomberg.

" Притеснението по отношение на растящите цени са най-мотивиращият фактор за SDI ", счита Лий Хюн-бок, анализатор в Корейския институт по геонауки и минерални запаси. " Задържане на цените ниски е жизненоважно поради конкуренцията от Китай ".

 След 7 години половината рейсове в света ще са електрически
След 7 години половината рейсове в света ще са електрически

Но това не значи, че половината в София, да вземем за пример, ще бъдат на ток

SDI не уточни съответно с коя компания договаря. Рециклирането ще се окаже извънредно значимо, защото изкопаването на недопечен материал няма да бъде задоволително, с цел да посрещне потребностите, в случай че търсенето на електрически коли резервира същия ритъм и след 2025 година.

Използваните телефони могат да бъдат взимани отвред. Samsung Electronics годишно създава стотици милиони устройства с акумулатори, които съдържат материала. През юли компанията заяви, че преработването на милиони от модела Note 7, изтеглен от пазара, ще донесе 157 тона кобалт, мед и други.

Анализаторите от CRU Group считат, че преработването ще усили предлагането с 25 000 метрични тона до 2025 година. Друг източник ще бъдат и самите електрически коли, които към този момент са излязли от приложимост.

Samsung SDI се пробва и да забърза създаването на акумулатори, които употребява до 88% никел, което ще понижи потребността от кобалт.

 Българи си купиха 106 електрически автомобила през 2017 година
Българи си купиха 106 електрически автомобила през 2017 година

В цели Европейски Съюз са продадени над 216 хиляди
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР