Samsung разполага с 39 изследователски центъра по света, този във

...
Коментари Харесай

Samsung отваря R&D център във Виетнам с 2200 специалисти


Samsung разполага с 39 проучвателен центъра по света, този във Виетнам се обрисува като най-големият (снимка: CC0 Public Domain)

Н ов проучвателен център, първи по своя мащаб отвън Южна Корея, отвори Samsung в Ханой. Председателят на компанията Лий Джей Йонг посети тази седмица столицата на Виетнам, с цел да взе участие в церемонията по откриването.

R&D центърът ще се занимава с проучвания и разработки в региона на софтуера и отбраната на безжичните мрежи. 16-етажната постройка във виетнамската столица, чието създаване и съоръжение коства 220 милиона $, ще приюти 2200 чиновници, заяви Nikkei Asian Review.
още по темата
Изследователският център, съгласно шефа на Samsung, ще помогне както за подсилване на конкурентоспособността на Виетнам на интернационалния пазар, по този начин и на връзките сред Виетнам и Южна Корея.

Компанията към този момент създава към половината от всичките си смарт телефони във Виетнам, само че до момента тук не е имала звена за проучвания и разработки. Корейският софтуерен колос разполага с 39 проучвателен центъра по света, а в този момент и Виетнам може да бъде маркиран на картата.

Властите се ангажират да оказват помощ на Samsung за разширение на вложенията в локалната стопанска система и в това време да ускорят осъществяването на проектите си за произвеждане на чипове в страната. По-рано тази година стана ясно, че Samsung ще провежда тук произвеждане на обособени чипове в опаковка вид BGA.

Конкурентът Intel към този момент оперира във Виетнам огромен цех за тестване и пакетиране на централни процесори и чипсети. Досега Samsung се концентрираше върху сглобяването на смарт телефони и домашен уреди в страната. Apple също има проекти за по-значимо наличие във Виетнам, с цел да понижи зависимостта си от Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР