Samsung предупреди, че оперативната печалба през третото тримесечие вероятно е

...
Samsung предупреди, че оперативната печалба през третото тримесечие вероятно е
Коментари Харесай

Samsung отбелязва 78% спад на печалбата, тъй като търсенето на чипове остава слабо

Samsung предизвести, че оперативната облага през третото тримесечие евентуално е паднала със 78%, защото продължава да се бори с по-ниско от нормалното търсене на потребителски устройства.

Южнокорейският софтуерен колос разгласява прогнози за облагите си в сряда, прогнозирайки оперативна облага от към 2,4 трилиона корейски вона (1,8 милиарда долара) за трите месеца, завършили през септември. Това се съпоставя с 10,85 трилиона вона (8 милиарда долара) през същия интервал на предходната година.

Очакваше се също по този начин приходите да спаднат с 12,7% по отношение на миналата година.

Това продължава мрачната работа за производителя на електроника, който регистрира огромни загуби през последните месеци, защото световната икономическа неустановеност тежи върху потребителите по целия свят, карайки доста хора да държат по-дълго мобилните си телефони и преносими компютри.

Според Counterpoint Research „ 2023 година е на път да бъде най-лошата година за световните доставки на смарт телефони от 10 години “, като се чака доставките да намалеят с 6% до по-малко от 1,2 милиарда единици.

На огромни пазари като Северна Америка, „ потребителите се двоумят да обновят своите устройства “, отбелязва компанията в отчет от август.

Samsung към този момент усети резултата. Оперативната облага на компанията се срина с 95% през първото тримесечие след рекордна загуба в нейния бизнес с полупроводници. Той означи сходни резултати през второто тримесечие.

6,7-инчовият Z Flip 5 се сгъва в 3,4-инчово устройство. 6,7-инчовият Z Flip 5 се сгъва в 3,4-инчово устройство. Samsung

След исторически дефицит на доставки по време на Covid, международната полупроводникова промишленост в този момент вижда пренасищане в някои области, което докара до загуби за Samsung, най-големият производител на чипове с памет и смарт телефони в света.

Според консултантската компания Bain „ възобновяване на полупроводниковата промишленост след пандемията усили потенциала до степен, в която някои плануват свръхпредлагане “.

В отчет от предишния месец Бейн допусна, че наклонността е просто циклична, приписвайки я на „ естествени “ възходи и падения в промишлеността.

Samsung също сподели на акционерите, че чака последователно възобновяване на световното търсене през втората половина на годината.

Това „ би трябвало да докара до възстановяване на облагите, движени от бизнеса с съставни елементи “, се споделя в доклад за приходите от юли.

„ Въпреки това продължаващите макроикономически опасности могат да се окажат предизвикателство “, предизвести компанията.

TM Roh, президент и началник на Mobile eXperience Business в Samsung Electronics, Кристиано Амон, президент и основен изпълнителен шеф на Qualcomm Incorporated, и Хироши Локхаймър, старши вицепрезидент, платформи и екосистеми в Гугъл, приказват на сцената, до момента в който Samsung Electronics показва най-новите си водещи смарт телефони в Сан Франциско, Калифорния, Съединени американски щати февруари 1, 2023. REUTERS/Peter DaSilva REFILE- КОРИГИРАЩ ИД TM Roh, президент и началник Mobile eXperience Business в Samsung Electronics, Кристиано Амон, президент и основен изпълнителен шеф на Qualcomm Incorporated, и Хироши Локхаймер, старши вицепрезидент, платформи и екосистеми в Гугъл, приказват на сцената, до момента в който Samsung Electronics показва най-новите си водещи смарт телефони в Сан Франциско, Калифорния, Съединени американски щати, 1 февруари 2023 година REUTERS/Peter DaSilva REFILE – КОРИГИРАН ИДЕНТИФИКАТОР Питър Дасилва/Ройтерс

Анализаторите считат, че спадът в чиповете с памет също ще се обърне, което ще облагодетелства производители като Samsung.

В скорошна записка до клиентите анализаторите на Nomura обявиха, че чакат възобновяване в бранша „ да се форсира “ до края на тази година.

„ Екипът чака цените на паметта да останат непроменени или леко да се покачат през [третото тримесечие], след което да покажат мощен напредък през [четвъртото тримесечие] “, пишат анализаторите, запазвайки рейтинга за пазаруване на акциите на Samsung.

Акциите на компанията се повишиха с 3,5% в Сеул в сряда след известието.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР