Samsung представи нов тип оперативна памет – LPCAMM. Разработчиците заявяват,

...
Samsung представи нов тип оперативна памет – LPCAMM. Разработчиците заявяват,
Коментари Харесай

Samsung представи сменяемата памет LPCAMM, която е по-добра от LPDDR и SO-DIMM

Samsung показа нов вид оперативна памет – LPCAMM. Разработчиците декларират, че новата памет е доста по-производителна в съпоставяне със съществуващите LPDDR и SO-DIMM и в същото време употребява доста по-малко сила.

И LPDDR, и SO-DIMM имат своите дефекти. В първия случай RAM паметта е запоена към дънната платка и не може да бъде бързо сменена. В случая на SO-DIMM има ограничавания в продуктивността. Според Samsung новата LPCAMM памет взема решение всички тези проблеми – това са сменяеми модули памет, които оферират висока еластичност за производителите на лични компютри.

Благодарение на компактния си размер LPCAMM модулът заема 60% по-малко място на дънната платка в съпоставяне със SO-DIMM модулите. Това дава опция за оптимално потребление на вътрешното пространство на систематичния блок. Освен това новият вид памет, съгласно основателите си, е с 50% по-производителен и със 70% по-енергийно ефикасен. Използването на LPDDR5x чипове обезпечава скорост на трансфер на данни до 7,5 Gbps при ниска консумация на сила и дребен форм-фактор.

Новата LPCAMM памет ще бъде незаменима и в центровете за данни. Ако е належащо, вместо да се подменя цялата дънна платка с LPDDR памет, могат да се подменят единствено RAM плочките.

Новите модули памет ще бъдат разполагаем на огромните клиенти още тази година, а всеобщото им произвеждане ще стартира през 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР