Samsung представи гигантски 98-инчов телевизор от серията Neo QLED с

...
Samsung представи гигантски 98-инчов телевизор от серията Neo QLED с
Коментари Харесай

Samsung представи 98-инчов Neo QLED 8K телевизор със 144Hz и 120W звук на цена от 39 хиляди долара, с подарък: по-малък 85-инчов

Samsung показа великански 98-инчов тв приемник от серията Neo QLED с резолюция 8K (7680 × 4320 пиксела). Новият тв приемник, наименуван QNC990, към този момент е пуснат в продажба и Samsung към този момент разполага с 98-инчови модели в фамилиите QLED, Neo QLED 4K и Neo QLED 8K. Известно е, че в Южна Корея, където беше показан тв приемникът, той се прави оценка на еквивалента на 39 хиляди $.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 разполага с панел с Mini-LED подсветка с квантови точки и стотици локализирани зони за затъмняване. Осигурена е поддръжка на технологиите HDR10, HDR10+, HDR10+ Adaptive, HDR10+ Gaming. Заслужава да се означи, че той поддържа динамична периодичност на освежаване до 144 Hz и технологията за синхронизиране на фрагментите AMD FreeSync Premium Pro – такава функционалност е изключително нужна при игрите. Екранът е получил антирефлексно покритие, а също така Samsung твърди, че компанията Pantone е удостоверила точността на възпроизвеждане на цветовете, макар че можете да ги оптимизирате по собствен усет благодарение на приложението SmartThings. Съобщава се, че тв приемникът е кадърен да мащабира видео с по-ниска резолюция до 8K, тъй че картината ще бъде с високо качество, даже в случай че резолюцията на истинското наличие е ниска.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 има аудиосистема с настройка 6.4.4 канала и мощ на звука 120 W (вата). Поддържат се и технологиите Dolby Atmos Wireless, Q-Symphony 3.0, Object Tracking Sound, Adaptive Sound+ и Active Voice Amplifier.

Телевизорът работи с операционна система Tizen 7.0, а в сърцето на тв приемника е чипът Neo Quantum Processor 8K. Той разполага с голям набор от приложения за стрийминг на аудио и видео, както и гласовия помощник Bixby и пакет от различен програмен продукт на Samsung: Samsung Gaming Hub, Samsung TV Plus, Samsung Health, SmartThings Hub, Game Bar 3.0 b Super Ultrawide Game View.

Samsung Neo QLED 8K QNC990 предлага безпределно тъничък дизайн с железна рамка и тил. Високоговорителите са ситуирани на гърба и в краищата на тв приемника, а също така той поддържа интелигентно осветяване Philips Hue – светлината в стаята с тв приемника ще се трансформира според от това, какво има на екрана.

Свързването на кабелите и периферните устройства се реализира посредством One Connect Box, което опростява процеса. Той има 4 HDMI 2.1 врата, USB портове, оптичен излаз, RF вход за антена, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2. Налични са и технологиите Tap Sound, Tap View, Miracast, Wireless DeX и AirPlay 2.

Според пресслужбата на Samsung, купувайки Neo QLED 8K QNC990, купувачът в допълнение получава 85-инчов „ интериорен “ тв приемник The Frame, саундбар HW-Q990C и 2 милиона точки в програмата Samsung Membership.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР