Sаmsung обяви началото на доставките на SD Express microSD карти

...
Sаmsung обяви началото на доставките на SD Express microSD карти
Коментари Харесай

Samsung представи microSD карти памет, които са по-бързи от SATA SSD дисковете

Sаmsung разгласи началото на доставките на SD Express microSD карти памет с потенциал 256 GB и доста високата скорост на четене до 800 MB/s. Освен това производителят разгласи началото на всеобщото произвеждане на microSD карти с потенциал до 1 TB с UHS-1 интерфейс.

Samsung отбелязва, че класическите microSD карти памет с UHS-1 интерфейс обезпечават приблизително скорост на четене от 104 MB/s. За SD Express картите скоростта на поредно четене е увеличена до 985 MB/s. Под формата на търговски артикули обаче такива решения не бяха налични до момента.

Най-новите SD Express microSD карти на Samsung са в положение да се конкурират със SATA SSD дисковете. Това е по този начин с помощта на поддръжката на PCIe 3.0 x1.

Със скорост на поредно четене до 800 MB/s те са 1,4 пъти по-бързи от стандартните SATA III SSD дискове (до 560 MB/s). И повече от четири пъти по-бързи от най-високопроизводителните UHS-1 карти с памет (до 200 MB/s). Технологията Samsung Dynamic Thermal Guard, която се употребява в най-новите microSD карти с памет Samsung SD Express е виновна за тяхната продуктивност и надеждност. Tя усъвършенства работната им температура при продължителни натоварвания.

На собствен ред всеобщо създаваните 1 TB SD microSD UHS-1 картите с памет се състоят от осем 1 TB V-NAND пластове от 8-мо потомство. По време на производството тези карти с памет се подлагат на строги проби за устойчивост и получават 6 защитни характерности. Водоустойчивост, рискова температура, рухване, абразия, рентгенова и магнитна отбрана.

Новите карти памет на Samsung ще бъдат налични по-късно тази година. Очаква се доставките на 1 TB microSD картите на Samsung да стартират през третото тримесечие на 2024 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР