Samsung обяви, че е разработила енергийно ефективна LPDDR5X DRAM памет

...
Samsung обяви, че е разработила енергийно ефективна LPDDR5X DRAM памет
Коментари Харесай

Samsung е разработила най-бързата LPDDR5X памет

Samsung разгласи, че е създала енергийно ефикасна LPDDR5X DRAM памет със скорост на трансфер на данни до 10,7 Gbps на извод – най-високата в промишлеността. Конкурентите към момента не могат да предложат нещо сходно.

LPDDR5X DRAM на Samsung със скорост от 10,7 Gbps се създава по 12 nm софтуерен развой. Компанията отбелязва, че е съумяла да създаде най-компактните LPDDR5X чипове на пазара.

Новата памет на Samsung освен обезпечава 25% по-висока продуктивност, и има 30% по-висока компактност спрямо предходното потомство LPDDR5X памет, само че и усилва потенциала на един комплект мобилна DRAM памет до 32 GB, което я прави оптималното решение за устройствата в ерата на изкуствения разсъдък, които се нуждаят от високопроизводителна, по-капацитетна и енергийно ефикасна RAM памет.

Производителят отбелязва, че новата му памет LPDDR5X съчетава профилирани технологии за икономисване на сила, като да вземем за пример усъвършенствана разновидност на мощността. Тя контролира мощността според от работното натоварване. Налични са и удължени шпации в режим на ниска мощ, които удължават интервалите на икономисване на сила. Тези усъвършенствания усъвършенстват енергийната успеваемост на паметта с 25 % спрямо предходното потомство. Това разрешава на мобилните устройства, които я употребяват да обезпечат по-дълъг живот на батерията.

Масовото произвеждане на LPDDR5X паметта със скорост 10,7 Gbps на Samsung ще стартира през втората половина на тази година, откакто производителите на мобилни платформи и устройства, основани на тях извършат всички нужни валидации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР